אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת ניו-יורק

העוגה הזו נחשבת לאחת מעוגות הדגל של הקונדיטוריה האמריקנית - עסיסית ומלאת טעם, לבושה בשמלת חג לבנה והולכת נהדר ליד הקפה. איזה מזל שיש לנו את שבועות כתירוץ מושלם בשבילה

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 06/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת הגזר (תבנית אינגליש קייק):

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

2 ביצים

גרידה מתפוז אחד

1 כוס (140 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

1 וחצי כוסות גזר מגורר

חצי כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

2 כפות צימוקים

4 כפות קוקוס טחון

לקרם גבינת השמנת:

1 מכל גבינת שמנת ניו יורק 12%

4 כפות אבקת סוכר

1 כפית גרידת תפוז  (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 בקערת מיקסר מקציפים את הסוכר, השמן, קליפת התפוז והביצים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, התבלינים, הגזר המגורר, האגוזים והצימוקים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.

3 יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה מוכנה. מצננים לחלוטין.

4 מכינים את קרם גבינת השמנת: בקערת מיקסר מקציפים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר וקליפת תפוז עד לקבלת מרקם חלק (אפשר במטרפה ידנית). מחלצים את העוגה מהתבנית לצלחת הגשה, יוצקים עליה את הקרם ומגישים.

>> והנה עוד ים של מתכונים לשבועות