עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת ניו-יורק
העוגה הזו נחשבת לאחת מעוגות הדגל של הקונדיטוריה האמריקנית - עסיסית ומלאת טעם, לבושה בשמלת חג לבנה והולכת נהדר ליד הקפה. איזה מזל שיש לנו את שבועות כתירוץ מושלם בשבילה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגת הגזר (תבנית אינגליש קייק):
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
2 ביצים
גרידה מתפוז אחד
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 וחצי כוסות גזר מגורר
חצי כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
2 כפות צימוקים
4 כפות קוקוס טחון
לקרם גבינת השמנת:
1 מכל גבינת שמנת ניו יורק 12%
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית גרידת תפוז (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 בקערת מיקסר מקציפים את הסוכר, השמן, קליפת התפוז והביצים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, התבלינים, הגזר המגורר, האגוזים והצימוקים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
3 יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה מוכנה. מצננים לחלוטין.
4 מכינים את קרם גבינת השמנת: בקערת מיקסר מקציפים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר וקליפת תפוז עד לקבלת מרקם חלק (אפשר במטרפה ידנית). מחלצים את העוגה מהתבנית לצלחת הגשה, יוצקים עליה את הקרם ומגישים.