עוגת ריקוטה
האיטלקים קוראים לה "טורטה די ריקוטה" ויש לה אינספור וריאציות. כאן בסיס העוגה עשוי פירורי ביסקוויטים וחמאה בשילוב אבקת שקדים, ובמלית יש טוויסט לימוני
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
100 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
4 חלמונים
2 גביעים (360 גרם) יוגורט כבשים
2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה 9%, מסוננת היטב
1 כוס (200 גרם) סוכר
קליפה מגוררת דק מלימון אחד גדול
לקישוט (לא חובה):
קליפות לימון מסוכרות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה ביסקוויטים, אבקת שקדים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות.
3 מכינים את המלית ואופים: טורפים בקערה גדולה חלמונים ויוגורט. מוסיפים גבינת ריקוטה, סוכר וקליפת לימון ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה (עדיף במטרפה ידנית). יוצקים לתבנית ומחליקים.
4 אופים בתנור החם 45-40 דקות, עד שהעוגה זהובה קלות ויציבה בשוליים, ומעט רוטטת במרכזה. מצננים היטב. מקשטים בקליפות לימון מסוכרות אם רוצים.
5 שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.