אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

רולדת טירמיסו

מפתיע לגלות כמה קל להכין אותה, ועוד יותר מפתיע כמה שהיא טעימה: רולדת טירמיסו נהדרת עם קרם מסקרפונה וקפה. נשמע לכם מסובך? צילמנו את כל השלבים

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 10/05/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ההשראה למתכון הגיעה מהקונדיטורית הנפלאה נטלי לוין, שפרסמה מתכון דומה בבלוג עוגיו.נט: קינוח השכבות האיטלקי הופך לרולדה מבצק ספוג בניחוח קפה, במילוי קרם מסקרפונה נטול ביצים וזריז הכנה.

מרכיבים :

לבצק:

3 ביצים גדולות (L) בטמפ' החדר

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1 כפית אבקת קפה נמס

1/2 כפית אבקת קקאו

1/4 כפית מלח

100 גרם (3/4 כוס פחות כפית) קמח רגיל

1/2 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה קפה:

1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה בטמפ' החדר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קרה

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

2 כפות ליקר קפה

להרטבת הרולדה:

2 כפות קפה מוכן חזק (נמס או אספרסו) בטמפ' החדר 

לקישוט:

אבקת קקאו

שבבי שוקולד (שיוצרים בעזרת קולפן ירקות)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן.

‏2. מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים, סוכר, אבקת קפה נמס, אבקת קקאו ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר, אוורירי ויציב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

‏3. אופים 10-8 דקות עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע.

רולדה שלב 1 (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
רולדה שלב 1|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

4 ‏מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ מאוד לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.

‏5. מכינים קרם מסקרפונה-קפה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.

רולדה שלב 2 (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
רולדה שלב 2|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

6 ‏מרכיבים את העוגה: מברישים את הרולדה במעט קפה מוכן (לא יותר מדי כדי שלא תתפרק בגלגול), מורחים כ-2/3 מכמות המלית ומגלגלים. את יתרת הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על הרולדה. זורים בנדיבות אבקת קקאו ומפזרים שבבי שוקולד.

רולדה שלב 3 (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
רולדה שלב 3|צילום: דניאל לילה, mako אוכל
רולדה שלב 4 (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
רולדה שלב 4|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

‏שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מגישים ישר מהמקרר ופורסים בסכין חדה ומשוננת.

סטיילינג: עמית פרבר

>> לכל מתכוני שבועות