מאפים ממולאים גבינת שמנת ושקדים (ספוליאטלה)
כיסוני בצק פריך במילוי מתוק של ממרח שקדים, גבינות, סולת ותפוזים מסוכרים
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למילוי הגבינה:
כוס מים
קורט מלח
80 גרם סולת (חצי כוס פחות 2 כפות)
220 גרם גבינת שמנת
180 גרם סוכר (כוס פחות שתי כפות)
קינמון
100 גרם תפוזים מסוכרים, קצוצים
1 ביצה
3-4 כפיות תמצית תפוזים
לבצק:
250 גרם קמח (כוס וחצי)
קורט אבקת אפייה
קליפה מגוררת מחצי תפוז
90 גרם סוכר (קצת פחות מחצי כוס)
50-60 מ"ל מים (חמישית-רבע כוס)
100 גרם חמאה
חלמון ביצה, להברשה
אבקת סוכר, לקישוט
לממרח השקדים (פרנג'יפן):
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
80 גרם אבקת סוכר (8 כפות)
2 ביצים
100 גרם אבקת שקדים (כמעט כוס)
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
מילוי הגבינה:
1 מרתיחים בסיר קטן כוס מים עם קורט מלח.
2 מוסיפים את הסולת ומבשלים תוך ערבוב חזק, כמו פולנטה, בערך 3 דקות. מורידים מהאש.
3 מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם הסוכר, הקינמון והתפוזים המסוכרים.
4 מערבבים את תערובת הגבינה עם הסולת, מוסיפים את הביצה ותמצית התפוז ומערבבים שוב. משאירים בצד לצינון.
הבצק:
1 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה וגרידת התפוז.
2 בקערה אחרת מערבבים את הסוכר עם המים ועם החמאה.
3 מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה והסוכר, ומעבדים לבצק. עובדים עם קצות האצבעות על מנת לקבל בצק הומוגני.
4 מגלגלים את הבצק לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
ממרח השקדים:
1 טורפים את החמאה במטרפה ידנית או במיקסר.
2 מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לטרוף עוד כ-2 דקות.
3 מוסיפים את הביצים אחת אחת.
4 מוסיפים את אבקת השקדים והקמח.
5 מאחדים את הכל ומניחים את התערובת בצד.
הרכבת המנה:
1 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 3-4 מ''מ.
2 בעזרת רינג חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר 10 ס''מ (כ-5 יחידות).
3 מורחים במרכז כל עיגול את ממרח השקדים בעזרת כפית.
4 מוסיפים 2-3 כפיות מילוי גבינה, וסוגרים לצורת חצי ירח.
5 מסדרים את חצאי הירח בתבנית על נייר אפייה ומושחים בחלמון.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25 דקות.
7 מצננים, ומפזרים אבקת סוכר.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!