עוגת ריקוטה ויוגורט
ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים מעניקים לעוגה מרקם עשיר כאילו מדובר בעוגה מגבינת שמנת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
230 גרם יוגורט בקר
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
3 ביצים גדולות (L) מופרדות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לציפוי:
370 גרם יוגורט בקר (את שאר הדלי)
3 כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ודפנות התבנית. 2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת בקערה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא.
3 מכינים את המלית ואופים: מערבבים את הריקוטה, היוגורט, אבקת הסוכר, החלמונים ותמצית וניל בקערה לתערובת חלקה.
4 מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס.
5 אופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ונותרת רוטטת במרכזה.
6 מצפים ואופים שוב: מערבבים 2/3 יוגורט (470 גרם) עם אבקת סוכר בקערה. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים בזהירות את הציפוי ומחליקים.
7 אופים עוד 15-10 דקות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. מצננים היטב. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.