אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

קינוח תותים וקרם פטיסייר קרלו

עוגת שכבות קלילה להכנה, עם בישקוטים, קרם וניל ושוקולד לבן, תותים וריבת דובדבנים

| תנובה | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קרם פטיסייר מכינים מחלב ושמנת שעוברים בישול והסמכה עם קורנפלור. כאן קיצרנו את הדרך על ידי שימוש במעדן קרלו וניל.

אפשר להכין עוגת שכבות אחת כמו בתמונה או 10 מנות אישיות בכלים בנפח 120 מ”ל.

מרכיבים (10 מנות):

1/2 חבילה (200 גרם) בישקוטים

לקרם:

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%

4 גביעים (500 מ”ל) מעדן קרלו בטעם וניל

150 גרם שוקולד לבן קצוץ

לסירופ סוכר:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס (120 מ”ל) מים

2 כפות ליקר תפוזים (לא חובה)

לפירות האדומים:

1/2 ק”ג תותים ללא עוקץ חתוכים לרבעים או לקוביות

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

2 כפות חומץ בלסמי

1/3 מיכל (200 גרם) ריבת דובדבנים

1 כוס (100 גרם) שקדים מסוכרים (או פקאנים) קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה. שומרים במקרר.

2 שמים בקערה גביע קרלו אחד ושוקולד לבן ומחממים במיקרוגל עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את שאר גביעי הקרלו ומערבבים היטב. מקפלים את הקצפת לתערובת הקרלו ומעבירים לשקית זילוף. מעבירים למקרר לשעתיים לפני השימוש.

3 מכינים את הסירופ: מביאים מים וסוכר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים ליקר ומצננים לטמפ’ החדר.

4 מכינים את התותים: מעבירים את התותים לקערה ומוסיפים סוכר, וניל וחומץ בלסמי. מערבבים ומשהים ל-15 דקות עד שהתותים מפרישים נוזלים. מסננים את הנוזלים ומוסיפים אותם לסירופ הסוכר.

5 מרכיבים את הקינוח: חוצים בישקוטים, טובלים בסירופ ומסדרים בכוסות ההגשה. מטפטפים מעל כפית ריבה. מפזרים מחצית מכמות השקדים ומזלפים קרם בגובה 3-2 ס”מ. מניחים שכבה של תותים ומזלפים שכבה נוספת מהקרם ומעליהם שכבה של בישקוטים ושקדים. מזלפים את יתרת הקרם ומשלימים עם התותים.

6 מקררים כמה שעות לפני ההגשה.

המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה.

  >> לכל המתכונים לשבועות