פשטידת זוקיני ופטה כבשים
גבינות, בצל אדום וזוקיני - שילוב נהדר שהולך אפילו יותר טוב על שכבת בצק מבוסס יוגורט
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס יוגורט טבעי 5%
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
חומרים למילוי:
3 זוקיני (קישוא כהה) פרוס לעיגולים
בצל אדום חתוך לחצאי עיגולים ומטוגן במעט שמן זית
גביע (300 גרם) של ריקוטה פרסקה 9%
2 ביצים
100 גרם משולש פקורינו מגורד בפומפייה גסה
1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית מפוררת גס
1/2 כוס שמנת מתוקה 15%
2 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 אופן הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק לתערובת חלקה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
2 מחממים את תנור ל-180 מעלות. משטחים את הבצק על תחתית ודופנות תבנית בקוטר 24 ס"מ ומחוררים את הבצק עם מזלג. אופים רבע שעה.
3 מערבבים את הזוקיני, הבצל האדום, גבינת הריקוטה, הביצים, משולש הפקורינו, הגבינת הבולגרית, השמנת המתוקה, פירורי להחם והמלח והפלפל, וממלאים את קלתית הבצק.
3 אופים 20-25 דקות עד להזהבה.