אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

פשטידת זוקיני ופטה כבשים

גבינות, בצל אדום וזוקיני - שילוב נהדר שהולך אפילו יותר טוב על שכבת בצק מבוסס יוגורט

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חומרים לבצק:

2 כוסות קמח

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס יוגורט טבעי 5%

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

חומרים למילוי:

3 זוקיני (קישוא כהה) פרוס לעיגולים

בצל אדום חתוך לחצאי עיגולים ומטוגן במעט שמן זית

גביע (300 גרם) של ריקוטה פרסקה 9%

2 ביצים

100 גרם משולש פקורינו מגורד בפומפייה גסה

1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית מפוררת גס

1/2 כוס שמנת מתוקה 15%

2 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 אופן הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק לתערובת חלקה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

 

2 מחממים את תנור ל-180 מעלות. משטחים את הבצק על תחתית ודופנות תבנית בקוטר 24 ס"מ ומחוררים את הבצק עם מזלג. אופים רבע שעה.

3 מערבבים את הזוקיני, הבצל האדום, גבינת הריקוטה, הביצים, משולש הפקורינו, הגבינת הבולגרית, השמנת המתוקה, פירורי להחם והמלח והפלפל, וממלאים את קלתית הבצק.

3 אופים 20-25 דקות עד להזהבה.