אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

פרוז'לדה - לחם גבינות טורקי

לחם רך ועשיר בגבינות, שאופים בתבנית גדולה ומגישים עם ירקות חתוכים וזיתים משובחים. אם תצליחו לא לחסל את כולו באותו היום (באמת בהצלחה עם זה) - תרוויחו כריכים משודרגים למחרת

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 02/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית בקוטר 32 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ):

15 גרם (כף גדושה) שמרים טריים, מפוררים

כף סוכר

240 מ"ל (כוס) מים חמימים

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח רגיל

ביצה

2 כפות שמן זית לבצק + רבע כוס לשימון התבנית

200 גרם פטה עזים 20%, מפוררת גס

100 גרם קשקבל, מגוררת גס

לציפוי:

100 גרם קשקבל, מגוררת גס

12 זיתי קלמטה מגולענים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מים חמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.

‏2. מוסיפים קמח, ביצה ו-2 כפות שמן זית ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים גבינות ומערבלים רק עד שהן נבלעות בבצק.

‏3. משמנים תבנית ב-1/4 כוס שמן זית ומשטחים את הבצק תוך כדי מריחת השמן על פניו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.

‏4. אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.

‏5. מפזרים על הבצק קשקבל וזיתים.

‏6. אופים כ-30 דקות עד שהפרוז'לדה זהובה מאוד. ממתינים כ-15 דקות ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר. ‏שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

 

גיוונים:

* ניתן להחליף את הקשקבל במוצרלה או בפקורינו.

* ניתן להחליף את הזיתים בעגבניות שרי חצויות; מניחים אותן על הבצק כשצדן החתוך כלפי מעלה.

סטיילינג: עמית פרבר.

>> בפעם שעברה הכנו בלונדיז משגעות

>> הייתם מאמינים שההמבורגר הכי טעים בעולם הוא בכלל טבעוני?