אוכל
צילום׃ יולה זובריצקי, מאפה ליאון

מתכון: בורקס אחד לכל המשפחה

הכירו את הצ'וקור - שבלול בצק פילו ענק ממולא בגבינות ותרד. הדרך הכי קלה להרשים בשבועות

| מאפה ליאון | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 175 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

טיפים חשובים לעבודה עם בצק פילו:

 

- תמיד עדיף לעבוד עם בצק פילו טרי. אם עובדים עם בצק מההקפאה, יש להפשירו יממה קודם במקרר.

 

- הבצק נשמר במקרר עד 10 ימים (בימי הקיץ עד שבוע) ובמקפיא עד שנה.

 

- בזמן העבודה חשוב מאוד לכסות את הבצק במגבת או פיסת בד, כדי שיישאר גמיש ולא יתייבש.

 

- את דפי הפילו צריך לשמן בין השכבות. רצוי להשתמש בשמן, כדי לשמור על ערך קלורי מופחת, אך ניתן גם להשתמש במרגרינה או חמאה מומסת.

 

- אין צורך להפשיר מאפה פילו קפוא לפני האפייה.

 

- מאחר שבצק הפילו הוא דק ועדין במיוחד, כדאי לחתוך אותו לפרוסות לפני האפייה.

 

- את החימום החוזר של מאפה הפילו מומלץ לעשות בתנור או בטוסטר ולא במיקרוגל.

 

מרכיבים :

8 עלי פילו

מעט שמן קנולה, למריחה

250 גרם גבינה כחושה

250 גרם גבינה בולגרית

2 ביצים

60 גרם קמח (חצי כוס פחות כף)

25 מ"ל שמן (כף ועוד שתי כפיות)

חצי ק"ג תרד טרי

20 גרם מלח (כף)

שומשום

גבינת קשקבל מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הגבינה הכחושה, הבולגרית, ביצה אחת, הקמח, השמן, התרד והמלח למילוי אחיד.

2 מניחים על משטח עבודה נקי עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן. מניחים עליו עוד עלה ומורחים גם אותו בשמן.

3 ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי ומזלפים לרוחב עלה הפילו. מגלגלים לגליל ארוך ומגלגלים אותו לשבלול מהודק.

4 חוזרים על אותה פעולה: מכינים רול ומגלגלים בצורה מהודקת סביב השבלול הראשון, עד ליצירת שבלול ענק במשקל 1 ק"ג.

5 מורחים את הגליל בשמן ואז בביצה טרופה, ומפזרים שומשום ו/או גבינת קשקבל מגוררת.

6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

לפייסבוק של מאפה ליאון

  >> לכל המתכונים לשבועות