אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת שקדים, קוקוס ופטל

עוגה בחושה זהובה וקלה להכנה שמשלבת בין שלושה מרכיבים מנצחים. ההכנה - תיק תק, הטעם - נהדר, והשורה התחתונה: מי שלא מנסה פשוט פראייר

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 05/04/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

1 כוס  (200 גרם) סוכר

3 ביצים L

1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

חצי כוס (125 מ"ל) שמן

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

כוס וחצי (210 גרם) קמח עוגות

1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים

1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון

2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה

200-250 גרם פטל קפוא

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2 בקערה גדולה טורפים יחד את הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה, שמן, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים את הקמח, השקדים, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהתערובת הופכת לאחידה.

4 יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים מעליה את הפטל.

5 אופים במשך כ-40 עד 50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה יפה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

6 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* לגרסה בריאה יותר, אפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח בקמח מלא.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו יופי של בראוניז שוקולד וחלבה

>> דרך הטבע: פאי תפוחים וטופי קוקוס טבעוני

>> ועוד המון מאפים מתוקים ומלוחים בבייקרי שלנו