עוגת שקדים, קוקוס ופטל
עוגה בחושה זהובה וקלה להכנה שמשלבת בין שלושה מרכיבים מנצחים. ההכנה - תיק תק, הטעם - נהדר, והשורה התחתונה: מי שלא מנסה פשוט פראייר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים L
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
חצי כוס (125 מ"ל) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי (210 גרם) קמח עוגות
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
200-250 גרם פטל קפוא
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 בקערה גדולה טורפים יחד את הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה, שמן, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את הקמח, השקדים, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהתערובת הופכת לאחידה.
4 יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים מעליה את הפטל.
5 אופים במשך כ-40 עד 50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה יפה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
* לגרסה בריאה יותר, אפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח בקמח מלא.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו יופי של בראוניז שוקולד וחלבה