לחם "משוך אותי" במילוי שום, גבינה ועשבי תיבול
מארחים? אין ספק שהמאפה הזה יימשוך את תשומת לב האורחים שלכם - מתאבן גבינתי ומתובל שיעשה טוב לכל שולחן
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
50 גרם (רבע כוס) סוכר
6 ביצים בגודל M
30 מ"ל (2 כפות) חלב
10 גרם (2 כפיות) מלח
200 גרם חמאה רכה אך יציבה, חתוכה לקוביות
למילוי:
2 ראשי שום, מקולפים לשיניים שלמות
½ כוס שמן זית
25 גרם חמאה
1 כף דבש
2 ענפי תימין
2 עלי מרווה
2 עלי דפנה
צרור בזיליקום קצוץ דק
60 גרם גבינת קשקבל / גאודה / צ'דר, מגוררת
ביצה טרופה לציפוי לפני האפייה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים יחד קמח, שמרים, סוכר, חלב וביצים ומתחילים ללוש לישה איטית לאיחוד החומרים. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות. מוסיפים קוביות חמאה עד שהן נטמעות בבצק וממשיכים ללוש עוד כמה דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות.
2 מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מקמחים קערה, מניחים את כדור הבצק, מפזרים מעט קמח ומתפיחים שעה במקרר. מוציאים מהמקרר למשטח העבודה, משטחים את הבצק קלות להוצאת בועות אוויר, מכניסים שוב לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לתפיחת לילה. כשעובדים עם הבצק והמילוי, חשוב שהבצק יהיה קר מהמקרר.
3 מכינים את המילוי: מבשלים את שיני השום עם החמאה, השמן, הדבש ועשבי התיבול (חוץ מהבזיליקום) על אש קטנה כחצי שעה עד לריכוך מלא של השום. טוחנים בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון למחית גסה.
4 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 25X50 ס"מ ובעובישל ½ ס"מ.
5 מורחים את המלית ומפזרים מעל גבינה מגוררת ובזיליקום.
6 בעזרת גלגלת פורסים את הבצק ל-5 רצועות של 10X25 ס"מ ומניחים רצועה אחת על השנייה. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית כשהפרוסות עומדות כמו ספרים על מדף. מתפיחים כמעט עד הכפלת נפח.
7 מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד הזהבה.
ליהיא עראסי תצטרף לשפים כמו אהרוני, אבי ביטון, אביב משה, עומר מילר ועוד, שיעבירו סדנאות בישול ואפייה באירוע "בישולים בתחנה של אסם ועיריית תל אביב" שיתקיים בתאריכים 24-26.6.2014. לפרטים לחצו כאן.