צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד
פשטידת פטריות ופטה כבשים
פשטידה עשירה ובשרנית, שהסוד שלה הוא בגבינות: גם פטה, גם מסקרפונה וגם ריקוטה. יותר שבועות מזה?
| באדיבות מחלבות גד
| פורסם 25/05/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כפות שמן זית
בצל גדול, פרוס דק
סלסלת פטריות שמפניון טריות, פרוסות לפרוסות דקות
פלפל גרוס
מלח
300 גרם גבינת פטה כבשים
100 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות קמח מנופה
4 ביצים
חצי צרור שמיר, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את פרוסות הבצל והפטריות ומטגנים על אש בינונית עד להשחמת הבצל.
2 מסירים את הבצל והפטריות מהאש, מסננים מנוזלים עודפים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
3 מערבבים בקערה את כל הפטריות והבצל, גבינת פטה, גבינת מסקרפונה, ריקוטה, קמח, ביצים ושמיר עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 20 דקות, או עד שהמאפה מתייצב ושוליו מזהיבים.
* אפשר להחליף את הפטריות בזוקיני - זה עדיין יעבוד מצוין.