פיצה פטנט שמכינים תיקתק
פיצה ביתית, כולל הבצק, מהירה וקלילה להכנה. איך לא חשבו על זה קודם?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לבצק:
¾1 כוסות קמח (רגיל או מלא) תופח מאליו
1 כוס יוגורט עיזים
קמצוץ מלח ים
לרוטב:
1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות, שלמות ומקולפות
מלח ים לפי הטעם
לתוספות:
10 פרוסות דקות של גבינת מוצרלה
צרור עלי בזיליקום טריים
שמן זית לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מניחים את העגבניות במסננת ובעזרת כף עץ מרסקים אותן לרוטב. מתבלים במלח ומניחים בצד כדי שהעגבניות יגירו את מרבית הנוזלים.
2 מכינים את הבצק: בקערה גדולה לשים את הקמח, היוגורט והמלח רק עד שנוצר בצק אחיד.
3 מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ולשים במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
4 מחממים תנור ל-220 מעלות לפחות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5 מרדדים את הבצק ליריעה בעובי ½ ס"מ ומניחים בתבנית. מורחים מעל את הרוטב. מפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ועלי הבזיליקום, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
6 מניחים את התבנית במדף התחתון בתנור. אופים במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!