בגט גאודה ובצל ירוק
בגטים ביתיים שבפנים הם פריכים מאוד ובפנים הם רכים מאוד, וכאילו לא די בבצק המופלא הם גם מועשרים בגבינה מגוררת, בצל ירוק וזיתים בילט אין. שנאמר: ברוך בורא בגט
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-4 בגטים:
500 גרם קמח לחם, מנופה
10 גרם (כף) שמרים יבשים
30 גרם (2 כפות) סוכר
15 גרם (כף) מלח
60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
300 מ"ל (כוס ורבע) מים חמימים
2 כפות סולת
20 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
150 גרם גאודה, מגוררת
חופן בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים מעט, כמעט ללא לישה, רק עד לקבלת בצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה.
2 מסירים את הניילון, ומבצעים פעולת קיפול: מרימים את הבצק מארבע הפינות אל המרכז והופכים אותו, כך שהצד החלק יפנה למעלה. מכסים שוב לחצי שעה וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
3 מחממים תנור ל-260 מעלות טורבו, ומרפדים תבנית בגטים (או תבנית תנור) בנייר אפייה. אם התנור שלכם לא מגיע ל-260 מחממים אותו לטמפרטורה המקסימלית האפשרית.
4 מפזרים סולת על משטח העבודה ומניחים את הבצק. חותכים אותו לארבעה חלקים שווים.
5 פותחים כל חלק בצק למלבן קטן בעזרת ידיים משומנות. מפזרים זיתים, גבינה ובצל ירוק וסוגרים לבגט מוארך. מחדדים את הקצוות.
6 מניחים את הבגטים על בד פשתן מקומח, מקמחים גם את הבגטים (אפשר בסולת) ומכסים למשך 20 דקות.
7 מעבירים את הבגטים לתבנית וחורצים חריצים לאורכם. זורקים כמה קוביות קרח לתחתית התנור ומיד מכניסים את תבנית הבגטים וסוגרים את דלת התנור. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה מוחלטת של הבגטים ובעבוע של הגבינה מבעד לחריצים.
8 מוציאים, מצננים מעט ומגישים.