באניצה - מאפה גבינות בלקני
יש משהו מיוחד במתכונים שעוברים במשפחה, הם פשוט טעימים יותר. אז קבלו את הגרסה של סבתא שלנו לבורק הטורקי: הבאניצה. עלי בצק פילו פריכים שעוטפים גבינה בולגרית קלאסית, וממש לא צריך שום דבר יותר מזה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מאפה בלקני שקשה לעמוד בפניו. לטורקים יש מאפה דומה בשם בורק. בשני המקרים מלית הגבינה מדויקת ומבוססת על הכוכבת הגדולה: הבולגרית המסורתית, בלי שום תיבול נוסף.
מרכיבים :
500 גרם בולגרית מסורתית 5% או 16%
100 גרם קשקבל מגוררת
3 ביצים
1 כוס חלב
חבילה עלי בצק פילו שהופשרו לילה מראש במקרר
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הגבינות עם ביצים וחלב.
2 משמנים תבנית במעט חמאה מומסת ומניחים עלה משומן ומעליו עוד אחד בהצלבה כך שיישארו שוליים בחוץ, יוצקים חצי מכמות המלית, מניחים עליה 3 עלים מקומטים, יוצקים עוד מהמלית וסוגרים את השוליים של הפילו מעל, מניחים עוד עלה אם צריך. עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור שעתיים-שלוש במקרר.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מניחים 4 קוביות קטנות של חמאה מעל ואופים 40 דקות עד שהכל זהוב והנוזלים מתאדים. מגישים חמים או בטמפ' החדר.
הכמויות מתאימות לתבנית בקוטר 28 ס"מ או 2 בקוטר 18-20 ס"מ.
סטיילינג: עמית פרבר
ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!