גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות
הנה מאפה כפרי מנצח: הוא עשוי קמח כוסמין, ולכן קליל יחסית בגזרת הפחמימה, אבל עשיר בגזרת המילוי: שילוב של ריקוטה עדינה, מנצ'גו עוקצני וכל עגבנייה שעולה על דעתכם. איך אפשר לא לאכול פרוסה?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
חצי כוס (70 גרם) קמח רגיל
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה (L)
למלית:
שני שליש קופסה (200 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
80 גרם מנצ'גו 34%, מגוררת גס
חצי כוס עירית, קצוצה דק
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 שיני שום כתושות
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
3 עגבניות בינוניות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ
5-4 עגבניות שרי, חצויות (מומלץ בצבעים שונים)
לציפוי:
חלמון ביצה טרוף עם כפית מים
1 כפית שומשום
1 כפית פרג או זרעי צ'יה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את חומרי המלית בקערה.
3 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמחים והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת כדור בצק.
4 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 4-3 מ"מ ובקוטר של כ-28 ס"מ. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור.
5. מורחים את מלית הגבינות באופן אחיד על הבצק ומשאירים שוליים יבשים של 4 ס"מ ללא מלית. מסדרים מעל עגבניות ומתבלים במלח גס. מקפלים את שולי הבצק על המלית בקיפולים חופשיים. מברישים את השוליים במעט חלמון טרוף וזורים שומשום ופרג או זרעי צ'יה.
>> לחוברת המתכונים המלאה של גד
6 אופים 40-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.
* הכנה מראש: אפשר לאפות את הגאלט עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.