קונכיות פסטה ממולאות
קונכיות פסטה לא חייבות להתמלא בבשר, וגם לא במוצרי חלב. כאן הן מלאות בתערובת טבעונית טעימה של פטריות מטוגנות וטופו, ויחד עם רוטב העגבניות שבו הן מתבשלות - באמת שלא צריך יותר כלום
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
30 קונכיות פסטה
למילוי:
2 כפות שמן
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, קלופות וכתושות
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות דק
200 גרם טופו, מסונן ומיובש מנוזלים, מגורר דק
חצי חבילת גבינת סויה
מלח
פלפל לפי הטעם
חצי כפית עלי תימין
לרוטב:
1 בצל, חתוך לקוביות
מעט שמן, לטיגון
5 שיני שום, חתוכות
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות ללא סוכר
1 קופסה קטנה רסק עגבניות ללא סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
פרמזן טבעוני, להגשה:
2 כפות שמרי בירה
2 כפות פירורי לחם
עלי תימין טריים
אופן ההכנה:
1 בודקים כמה קונכיות נכנסות לתבנית שמשתמשים בה, ומבשלים את הכמות הזו לפי הוראות היצרן, כ-90 אחוז מהזמן המצוין על האריזה. מסננים.
2 מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
3 מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הטופו וגבינת הסויה, מתבלים וממשיכים לטגן יחד עוד 4-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן.
6 מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים כמה דקות. מעבירים את הרוטב לתבנית.
7 הרכבת המנה: ממלאים את הקונכיות בתערובת המילוי. מסדרים בתוך הרוטב ואופים 15-20 דקות.
8. מכינים את הפרמזן הטבעוני: מערבבים יחד את שמרי הבירה ופירורי הלחם.
9 מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים את הפרמזן הטבעוני ועלי התימין ומגישים.