עוגת גבינה קרה עם שוקולד לבן בציפוי פירות יער
המלכה הבלתי מעורערת של חג השבועות - גבוהה, חגיגית ויפיפייה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבסיס
250 גרם עוגיות שוקולד טחונות לפירורים
1/2 1 חבילות (150 גרם) חמאה מומסת
1 כף גדושה סוכר
למלית
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32%
1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
לציפוי
1 כוס פירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית שטוחה קורנפלור
אופן ההכנה:
1 מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי עוגיות, חמאה מומסת וסוכר לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
3 מכינים את המלית: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר מים חמים (בן מארי) ומערבבים למשחה חלקה.
4 מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים.
5 מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, וניל וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
6 מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות. יוצקים על הבסיס ומחליקים.
7 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
8 מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי ומשהים כמה דקות עד שהסוכר והקורנפלור נמסים. מערבבים שוב ויוצקים על העוגה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!