אוכל
צילום׃ רונן מנגן, חוברת המתכונים של תנובה לשבועות

עוגת גבינה קרה עם שוקולד לבן בציפוי פירות יער

המלכה הבלתי מעורערת של חג השבועות - גבוהה, חגיגית ויפיפייה

| חוברת המתכונים של תנובה לשבועות | פורסם 29/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 163 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס

250 גרם עוגיות שוקולד טחונות לפירורים

1/2 1 חבילות (150 גרם) חמאה מומסת

1 כף גדושה סוכר

למלית

200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי

500 גרם גבינה לבנה 5%

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32%

1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

לציפוי

1 כוס פירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים

3 כפות סוכר

2 כפות מיץ תפוזים

1 כפית שטוחה קורנפלור

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2  מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי עוגיות, חמאה מומסת וסוכר לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.

3 מכינים את המלית: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר מים חמים (בן מארי) ומערבבים למשחה חלקה.

4 מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים.

5 מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, וניל וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

6 מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות. יוצקים על הבסיס ומחליקים.

7 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

8 מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי ומשהים כמה דקות עד שהסוכר והקורנפלור נמסים. מערבבים שוב ויוצקים על העוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> לכל המתכונים לשבועות