צילום׃ Markus Guhl, Istock
פטוצ’יני בקרם גורגונזולה עם אפונה טרייה ומרווה
פסטה איטלקית מושחתת, שנועדה לימים שבהם לא סופרים קלוריות
יוגב ירוס | על השולחן
| פורסם 08/05/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
200 גרם פסטה יבשה מסוג פטוצ’יני מבושלת לדרגת אל-דנטה
200 מ"ל (1 כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה 32%
120 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת
20 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מלח
1/2 כוס אפונה טרייה (אפשר גם קפואה ומופשרת)
6 עלי מרווה קצוצים
אופן ההכנה:
1 מביאים שמנת לסף רתיחה במחבת עמוקה על להבה נמוכה. מוסיפים גורגונזולה ומערבבים עד שהגבינה נמסה לחלוטין. מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה. מערבבים מדי פעם.
2 לקראת סוף הבישול מוסיפים לרוטב חמאה קרה ומערבבים להמסה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
3 מוסיפים את הפסטה החמה לרוטב, מערבבים היטב ומכבים את האש. מוסיפים אפונה ומרווה, מערבבים שוב ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!