סלט פסטה עם פלפלים קלויים, שום גבינת פטה ופטרוזיליה
סלט פסטה פשוט וקל להכנה עם תוספות מפנקות. מתאים במיוחד לימי הקיץ החמים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פסטה קצרה מבושלת ומצוננת
4 פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות (ניתן לרכוש במעדניות פלפלים קלויים איכותיים או להכין לפי ההוראות המצורפות)
200 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית חתוכה לקוביות של כסנטימטר
4 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה, נקי ומופרד לעלים
חצי כוס שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
חצי כפית סוכר
מלח גס
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 לקליית הפלפלים: מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים בשלמותם ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהפלפלים משחימים היטב. במהלך הצלייה יש להפוך את הפלפלים כדי שיושחמו היטב מכל הצדדים. כדאי לשים לב – משך הצלייה תלוי בתנור, לכן מומלץ לא להיצמד לזמנים אלא לשים לב לצבע הפלפלים ולסיים את הצלייה כאשר הם שחומים היטב.
2 מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון. סוגרים היטב את השקית למשך שעה. לאחר שעה הקליפה תיפרד בקלות והקילוף יהיה קל. מרחיקים גם את הגרעינים, וחותכים את הפלפלים לרצועות.
3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!