גלידוניות גבינה
מבחוץ הן נראות כמו הגלידוניות שקונים בסופר, אבל כשנותנים ביס מגלים שאת הגלידה מחליפה עוגת גבינה לימונית ונהדרת. מה שכן, בדיוק כמו גלידוניות רגילות - אי אפשר להפסיק לאכול אותן. ההתמכרות החדשה שלנו
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר, מרוסקים
85 גרם חמאה מומסת
למלית:
450 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 30%
100 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה
60 מ"ל (רבע כוס) יוגורט עזים
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
כף גדושה קמח
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית של 25 ס"מ בנייר אפייה.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פתי בר מרוסקים עם חמאה ומשטחים על בסיס התבנית.
3 מכינים את המלית, אופים ומקפיאים: מערבבים בקערה את כל החומרים ויוצקים על הבסיס. אופים כ-25 דקות או עד שהעוגה יציבה לגמרי. מצננים ומעבירים למקפיא ל-4-3 שעות לפחות.
4 חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ עם סכין ארוכה וחדה (כדאי להיעזר בסרגל מתכת לחיתוך מדויק) ומחזירים למקפיא לעוד שעה.
5 מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד ושמן בקערה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.
6 טובלים את ריבועי העוגה בשוקולד המומס בעזרת קיסם עד שהם מצופים לגמרי ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מחזירים למקפיא לעוד שעה ומעבירים לקופסה אטומה.
* שומרים עד 10 ימים בכלי אטום במקפיא.