אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

כרובית אפויה בבשמל

מאפה קרמי ומנחם שישדרג כל כרובית למנה שקשה לסרב לה. מנת צד מקסימה או עיקרית חלבית

רועי טל | HOME MADE | פורסם 26/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים

50 גרם חמאה

שן שום כתושה

שני גבעולי תימין מופרדים לעלים

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

כף גדושה קמח (20 גרם)

כוס וחצי חלב (300 מ"ל)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים.

2 מעבירים את הפרחים המבושלים למי קרח לעצירת הבישול.

3 בסיר בינוני ממיסים על אש נמוכה חמאה עם השום הכתוש, עלי התימין והמוסקט.

4 כשהחמאה נוזלית מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ עם כף עץ עד שנוצרת עיסה אחידה ללא גושים.

5 תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב. ממשיכים לערבב עד לרתיחה.

6 מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים בבישול על להבה נמוכה עוד 2-3 דקות אחרי רתיחה עד להתעבות של התערובת.

7 מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית חסינת חום ומוזגים מעל את רוטב הבשמל בצורה אחידה.

10 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-25 דקות עד שהכרוביות מזהיבות מלמעלה.

>> לכל המתכונים לשבועות