אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, תנובה

פופאוברס עם גבינת רוקפור

מבחוץ הם נראים כמו מאפינס, אבל כשנותנים נגיסה אחת מגלים את התוכן האוורירי, שמזכיר דווקא פחזניות. וכל זה ב-20 דקות עבודה

| תנובה | פורסם 28/04/13 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אפשר להטמין בפופאוברס גבינות, כמו במתכון הבא, ואפשר לשחק עם הצבע — ראו גיוון.

 

* שימו לב - חשוב להשתמש בתבנית מתכת ולא סיליקון.

מרכיבים (12 מנות):

תבנית בעלת 12 שקעים גדולים

1 כוס (240 מ”ל) רוויון

כוס ורבע (300 מ”ל) חלב 3%

4 ביצים

1/4 חבילה (25 גרם) חמאה מומסת

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1 כפית גדושה מלח

200 גרם גבינת רוקפור מפוררת או מגוררת

אופן ההכנה:

1 מערבבים רוויון, חלב, ביצים וחמאה מומסת בעזרת מטרפה לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות בטמפרטורת החדר.

מערבבים את החומרים הרטובים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מערבבים את החומרים הרטובים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הבלילה עם החומרים היבשים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
וככה זה נראה אחרי שמוסיפים קמח|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

2 מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו (או 250 מעלות במצב רגיל) ומניחים את התבנית הריקה בשליש התחתון של תא האפייה.

3 מוציאים את התבנית החמה מהתנור (מקפידים לסגור אותו מהר), משמנים בזריזות את השקעים או מרפדים אותם במנז'טים (עטרות נייר). יוצקים את הבלילה עד מחצית הגובה ומפזרים גבינה מפוררת.

בלילה לבנה במנז'טים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מעבירים את הבלילה למנז'טים. שימו לב, ממלאים רק עד האמצע|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
מפוררים פנימה רוקפור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מפוררים את הרוקפור|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4 אופים 10 דקות בלי לפתוח את התנור. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15 דקות עד שהמאפים זהובים, תפוחים ויציבים.

בתנור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
להתראות עוד מעט, חמודים!|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5 מצננים, שולפים מהתבנית (טיפ: מנקבים חור בצדדים או בתחתית לשחרור האדים ולשמירה על כיפה יפה) ומגישים חם.

לגיוון: פופאוברס צבעוניים בטעמים

אחרי שלב 1 (אבל לפני המנוחה של הבצק) מחלקים את הבלילה לשלוש קערות. מוסיפים לקערה אחת שתי כפות ממרח פסטו, ומערבבים. מוסיפים לקערה שנייה שתי כפות ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים. ממשיכים לפי המתכון, אלא שבמקום להעביר למנז'טים רק בלילה לבנה, מעבירים מעט מכל בלילה.

מוסיפים את הממרחים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מוסיפים שתי כפות ממרח|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
שלוש בלילות צבעוניות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
יופי. יש לנו בלילות ב-3 צבעים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
בלילות צבעוניות במנז'טים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ככה זה נראה שתי דקות לפני האפייה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

* המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה.

>> כל המתכונים לשבועות