אוכל
צילום׃ דניאל לילה, קונספט ויז'ואלי וסטילינג: עמית פרבר, מחלבות גד

פסטיצ’יו גבינות וזעתר

פשטידה יוונית שיש בה הכל: מקרוני, עגבניות שרי מתוקות-חמוצות ועסיסיות, גבינות עשירות שנמסות לתוך המאפה, זעתר ריחני ועוקצני ומעל הכל קראסט פריך ושחום. מכינים רק ממקרוני עבים כדי לקבל את המרקם הנכון

לימור לניאדו תירוש | מחלבות גד | פורסם 06/05/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:

1 חבילה (500 גרם) מקרוני עבים

שמן זית

4 ביצים

1 גביע (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%

1 שקית (300 גרם) קוואטרו פורמאג’י

1 גביע (250 גרם) בולגרית מעודנת 24%, מפוררת גס

חצי שקית (50 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%

1 כף תערובת זעתר

כפית ורבע מלח

1 כפית סוכר

חצי כפית פלפל שחור גרוס

350 גרם עגבניות שרי (רצוי תמר), שטופות וחצויות לאורכן

20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס

לציפוי:

כ-15 עגבניות שרי שלמות

75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

כף וחצי פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מבשלים את המקרוני בשפע מי מלח רותחים דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר ומערבבים עם מעט שמן זית.

כל המתכונים לשבועות

2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה. משמנים את התבנית והנייר היטב, כולל הדפנות.

3 טורפים ביצים בקערה בינונית. מוסיפים את כל הגבינות והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את הזיתים והעגבניות ומערבבים קלות. יוצקים את התערובת על המקרוני ומערבבים.

4 מצפים ואופים: מעבירים את המקרוני לתבנית ומפזרים מעל עגבניות שרי שלמות, קוביות חמאה ופירורי לחם.

לחוברת המתכונים המלאה של גד 

5 אופים 30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. אם רוצים מפזרים לפני ההגשה עוד זעתר. מגישים חם. ניתן לשמור את המאפה עד יומיים במקרר. סמוך להגשה מחממים 15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.