פסטיצ’יו גבינות וזעתר
פשטידה יוונית שיש בה הכל: מקרוני, עגבניות שרי מתוקות-חמוצות ועסיסיות, גבינות עשירות שנמסות לתוך המאפה, זעתר ריחני ועוקצני ומעל הכל קראסט פריך ושחום. מכינים רק ממקרוני עבים כדי לקבל את המרקם הנכון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:
1 חבילה (500 גרם) מקרוני עבים
שמן זית
4 ביצים
1 גביע (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 שקית (300 גרם) קוואטרו פורמאג’י
1 גביע (250 גרם) בולגרית מעודנת 24%, מפוררת גס
חצי שקית (50 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
1 כף תערובת זעתר
כפית ורבע מלח
1 כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור גרוס
350 גרם עגבניות שרי (רצוי תמר), שטופות וחצויות לאורכן
20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
לציפוי:
כ-15 עגבניות שרי שלמות
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
כף וחצי פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 מבשלים את המקרוני בשפע מי מלח רותחים דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר ומערבבים עם מעט שמן זית.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה. משמנים את התבנית והנייר היטב, כולל הדפנות.
3 טורפים ביצים בקערה בינונית. מוסיפים את כל הגבינות והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את הזיתים והעגבניות ומערבבים קלות. יוצקים את התערובת על המקרוני ומערבבים.
4 מצפים ואופים: מעבירים את המקרוני לתבנית ומפזרים מעל עגבניות שרי שלמות, קוביות חמאה ופירורי לחם.
5 אופים 30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. אם רוצים מפזרים לפני ההגשה עוד זעתר. מגישים חם. ניתן לשמור את המאפה עד יומיים במקרר. סמוך להגשה מחממים 15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.