עוגת גבינה

אפשר להקפיא עוגות גבינה! גם אפויות וגם גבינה פירורים. זאת הבשורה שאנחנו מתחילים איתה את הכתבה הזאת, ואנחנו לא יודעים מה איתכם אבל אותנו היא מרגיעה לאללה. אפיתם עוגה ואתם רוצים להקפיא אותה? ראשית תנו לה להצטנן לחלוטין, ואפילו להתגבש במקרר, ואז עטפו אותה בשתי שכבות צמודות של ניילון נצמד ובשכבה אחת של נייר כסף. מכאן היידה, למקפיא. שימו לב, אם תזדרזו מדי עם ההקפאה, ותעשו את זה לפני שהעוגה התייצבה, היא עלולה לקרוס לכם מכל מגע של פיתה תועה במקפיא. 

מה שכן, אם אתם בעניין של ציפוי או קישוט כלשהו - השאירו אותו לאחרי ההפשרה. שושני קצפת, נגיד, פחות ישמחו לבלות שבועיים במקפיא, ואוכמניות על אחת כמה וכמה. 

מתכונים לעוגות גבינה

כל המתכונים לשבועות

עוגת גבינה ביסקוויטים מלבנית קלאסית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גבינה ביסקוויטים מלבנית קלאסית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גבינה ביסקוויטים

למען הסר ספק, גם עוגת גבינה ביסקוויטים תעבור נהדר הקפאה. לא שיש טרחה גדולה בהכנה של עוגה כזו, אבל באופן עקרוני אין מניעה להכין עוגת ביסקוויטים כבר עכשיו ולהקפיא עד החג. ההפשרה - לאט לאט במקרר, או שתלכו על הגרסה הקפואה, שגם היא נחמדה.

עוגת גבינה ביסקוויטים

עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוגות שמרים

עוגות שמרים אפשר להקפיא באחת משתי דרכים. הראשונה: אחרי העיצוב ולפני ההתפחה השנייה - כלומר, כשהעוגה עדיין לא אפויה. זה אומר שמכינים את הבצק כרגיל, מניחים לו לתפוח, מעצבים את הצורה, כולל המילוי (עדיף שלא יכלול פירות, פירות לא עוברים טוב הקפאה), וכשהעוגה מוכנה להתפחה שנייה ולאפייה - אורזים אותה היטב ומעבירים למקפיא. ההפשרה במקרה זה היא בטמפרטורת החדר. כשהעוגה כבר לא קפואה - אופים אותה לפי הנדרש במתכון. שימו לב שהיא לא תופחת יותר מדי, כי חלק מהתפיחה השנייה היא ככל הנראה עשתה לפני שהספיקה לקפוא. ככה תקבלו עוגה כמו חדשה, ולכן זאת הדרך המומלצת מבין השתיים, אף שגם השנייה אפשרית. 

הדרך השנייה היא להכין את העוגה לגמרי, כולל שלב האפייה, להניח לה להצטנן לחלוטין (זה חשוב!) ואז לארוז היטב ולהקפיא. במקרה זה מומלץ אחרי ההפשרה לתת לה חימום קצר בתנור.

עוגת שמרים גבינה ודובדבנים

בורקס גבינה כמו בדוכנים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
בורקס גבינה כמו בדוכנים|צילום: נופר צור, mako אוכל

בורקס

באופן פלאי, במקרה של הקפאת בורקס המצב דומה. אפשר לאפות בורקס עכשיו ולהפשיר בבוא החג, ואז לתת איזה חימום קצר בתנור להחזרת הפריכות, אבל אפשר (ומומלץ) להכין את הבורקס עד שלב האפייה, להקפיא אותו ולאפות רק כשרוצים להגיש אותו. במקרה הזה אפילו לא צריך להפשיר מראש, רק להוסיף 5 דקות לזמן האפייה. ומתי מורחים בביצה טרופה? רק אחרי ההקפאה.

מתכונים לבורקס

רביולי במילוי ריקוטה וגורגונזולה ברוטב עגבניות (צילום: אנטולי מיכאלו, קמפנלו)
איך בעצם מכינים רביולי?|צילום: אנטולי מיכאלו, קמפנלו

רביולי

אפשר להקפיא רביולי, אבל חשוב לעשות את זה כמו שצריך. זה אומר, דבר ראשון, בשום אופן לא להקפיא את הרביולי בתוך הרוטב שמייעדים לו, אלא להקפיא כל אחד מהם בנפרד (או להקפיא רביולי ואת הרוטב להכין בזמן אמת, זה כבר לא כל כך הרבה עבודה). דבר שני, את הרביולי מקפיאים לפני הבישול ולא אחריו. חוק שלישי ואחרון: הקפיאו את הרביולי מפוזרים בשכבה אחת, ורק אחרי שהם קפואים לחלוטין העבירו אותם לשקית. אחרת הם יידבקו זה לזה ותהיה לכם צרה חדשה.

מדריך להכנת רביולי ועוד פסטות ממולאות

לזניה לילדים (צילום: Cesarz, ShutterStock)
לזניה לילדים|צילום: Cesarz, ShutterStock

לזניה

אפשר להקפיא לזניה, וממש בלי שום בעיה! כל מה שצריך זה לארוז אותה כמו שצריך אחרי שהצטננה, בשכבה-שתיים של ניילון נצמד ועוד אחת של נייר אלומיניום (אנחנו לא רוצים שם אוויר מיותר), ולשלוח למקפיא. יש הטוענים גם שהזמן הטוב ביותר לחתוך אותה למנות הוא אחרי ההפשרה ולפני החימום. אם אתם חוששים שהלזניה תשנה את מרקמה, אתם יכולים ללכת על שיטת הבורקס ולהקפיא את הלזניה לפני האפייה בתנור.

איך מפשירים? מוציאים למקרר לילה לפני, נותנים עוד חצי שעה בטמפרטורת החדר ואז מחממים בתנור ב-180 מעלות שעה עד שעה ורבע (בהתחלה מכוסה, ב-10 הדקות האחרונות לא).

לזניה גבינות מנצחת

בייגלה ירושלמי (צילום: בן יוסטר, על השולחן)
בייגלה ירושלמי|צילום: בן יוסטר, על השולחן

בייגלה ירושלמי ממולא

אנחנו מודים, בייגלה ירושלמי שהוקפא והופשר הוא פחות אלוהי מבייגלה ירושלמי שזה עתה יצא מהתנור, אבל אם אין ברירה אז כן, זה אפשרי, ועדיין טעים. מקפיאים את הבייגלים אחרי שהצטננו ארוזים היטב, מפשירים בטמפרטורת החדר ונותנים חימום סופי בתנור. 

בייגלה ירושלמי ממולא

קיש גראטן של אלחנו לשבועות (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
קיש גראטן של אלחנו לשבועות|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

קיש

יש כמה דרכים להקפיא קיש: 1. להרכיב אותו ולהקפיא לפני האפייה (ע"ע בורקס), 1. להקפיא בנפרד את הבצק ואת המילוי, 3. לאפות את הקיש ולהקפיא אותו בשלמותו. אנחנו הכי אוהבים את השיטה השלישית: מחכים שיצטנן, עוטפים היטב ושולחים למקפיא, ואז מפשירים לילה במקרר ונותנים חימום אחרון של 10-15 דקות ב-180 מעלות. 

קישים לשבועות

חג שמח והלוואי הלוואי ששקט.