תבנית: עגולה מתפרקת 24 ס"מ, משומנת קלות
המרכיבים:
לתחתית:
120 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, לא מומסת)
1/3 כוס סוכר לבן (70 גרם)
1 כוס קמח לבן (140 גרם)
1 כף תמצית וניל משובחת מחולקת לשניים
2/3 כוס אגוזי פקאן (60 גרם) קצוצים דק
לעוגה:
3 גביעים גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
1 גבינת שמנת פילדלפיה (יש ברוב הסופרים)
½1 כוסות סוכר לבן (250 גרם)
4 ביצים גדולות
למילוי:
340 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
להגשה:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1. מכינים את התחתית (אפשר לעשות את זה יום קודם): מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מערבלים במיקסר (בוו גיטרה) חמאה ו-1/3 כוס סוכר עד שמתקבל קרם בהיר ואוורירי. מנמיכים את המהירות, מוסיפים קמח ומערבלים עד אחידות. מוסיפים חצי מכמות תמצית הווניל ואת הפקאנים, ומערבלים כמה שניות עד לקבלת עיסה הומוגנית.
3. משטחים את הבצק בתבנית ועולים מעט בשוליים לגובה של כ-3.5 ס"מ. מהדקים היטב בעזרת הידיים, ומכניסים לתנור לכ-15 דקות, עד הזהבה. מצננים. אם מכינים יום לפני – מכסים בניילון נצמד ושומרים בתנור הסגור.
4. לעוגת הגבינה: מערבלים את הגבינות במיקסר במהירות בינונית עד שהן מתאחדות, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (בכל פעם מחכים שהביצה הקודמת תיטמע לחלוטין).
5. מוסיפים את הווניל שנשאר ומערבבים ערבוב קל מאוד. שופכים מחצית מבלילת הגבינה על התחתית האפויה המצוננת.
6. מפזרים את השוקולד הקצוץ מהאמצע לכיוון השוליים. משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא שוקולד.
7. שופכים את יתרת הבלילה: מתחילים מהשוליים ונעים סביב סביב לכיוון המרכז (כך נדאג ששולי העוגה יישארו של גבינה בלבד).
8. אופים כשעה ב-175 מעלות, עד שהעוגה מתייצבת. מדי פעם בודקים את מצבה. מצננים ושומרים במקרר.
9. לפני ההגשה מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר רק עד שנוצרת קציפה רכה. מחממים כל פרוסה 10 שניות במיקרו ומגישים עם שתי כפות קצפת.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גבינה במילוי שוקולד