שבועות כבר ממש מעבר לפינה, ופרט לבלינצ'ס הגבינה הקבוע של סבתא, קיש מעולה לאירוח, עוגת גבינה שווה במיוחד לקינוח וסלט או שניים כדי לאזן את נקיפות המצפון - אין כיף גדול יותר מלהתפנק עם פלטה מרשימה של גבינות משובחות שתקפיץ את מדד הרושם של ארוחת החג כולה.
אם תדאגו לבחור את סוגי הגבינות שלכם בקפידה ותגישו אותן לאורחים יחד עם התוספות המתאימות, גם אתם תוכלו לקבל שולחן גבינות מרשים ביופיו ואיכותי במיוחד בטעמיו. לא בטוחים איך להרכיב פלטת גבינות שתתאים לכל המשפחה? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן, עם 3 הצעות מנצחות.
לחובבי גבינות מתחילים: פלטת גבינות בלקניות רכות
בפלטה הבלקנית שילבנו גבינות בלקניות עשירות בטעם ובמרקמים מיוחדים, וכמובן מסוגי חלב שונים; פטה כבשים עשירה ומלאה בארומה, פרוסות בולגרית 5% במרקם נימוח ומעודן וכדורי גבינת עזים מתובלים בציפוי של תערובות תבלינים שונות, שכיף למרוח על לחם או פשוט לנשנש סתם ככה.
את הפלטה הגשנו עם לבנה דרוזית חמצמצה בתוספת שמן זית טוב מעל והרבה זעתר, קעריות של יוגורט כבשים 5% סמיך במיוחד בתוספת פרוסות מלפפון ועירית קצוצה, וכמובן שיפודי חלומי וירקות שאוכלים חמים ישר מהמחבת. את הפלטה כדי להגיש עם לחמניות דגנים מקמח מלא, סלט ירקות קצוץ וזיתים טובים.
למתקדמים: פלטת גבינות איטלקיות
לאיטלקים יש מאות סוגי גבינות משובחות ועתירות טעמים, ולנו זה בעיקר עושה חשק אדיר לשלב כמה מהן יחד לשולחן גבינות מפואר, ולטעום מכולן אחת אחת.
בפלטת הגבינות הזו שילבנו כמה גבינות איטלקיות אהובות במיוחד, שיתאימו לחובבי גבינות רכות וקשות גם יחד; גבינת קאשקבלו חצי קשה בעלת מרקם חלק, כדורי מוצרלה בייבי שמנשנשים כמו גרעינים ויהיו מושלמים גם לשילוב בסלט, ריקוטה פרסקה רכה ועדינה שהפכנו על צלחת הגשה כדי לחשוף את דוגמת הסלסילה היפה, פרוסות מוצרלה פרסקה טרייה שהגשנו בסגנון קפרזה עם פרוסות עגבנייה ועלי בזיליקום טריים, וגולת הכותרת: גבינת גרנה פדנו אותנטית המועדפת על האיטלקים - גבינה קשה, מיושנת ועשירה בטעמים, שאנחנו פשוט לא הצלחנו להפסיק ליישר.
לצד הפלטה הגשנו מקלות גריסיני פריכים שאין ארוחה איטלקית טובה ששלמה בלעדיהם, ארטישוקים צעירים על הגריל בשמן זית, שיני שום קונפי ועגבניות שרי שאפשר לתלוש ישר מהגבעול.
למיטיבי לכת: פלטת גבינות אירופיות קשות
נקנח עם היכל התהילה של הגבינות - פלטת גבינות משובחת המיועדת לחובבי גבינות אמיתיים ולאניני טעם שלא מפחדים מגבינות עובש רכות ומגבינות מיושנות בעלות טעמים חריפים.
הפלטה האירופית מאגדת אוסף טעימות מהגבינות שיש לאירופה להציע, בשילוב של סגנונות, טעמים ומרקמים שונים: גבינת ברי פקאן צרפתית במרקם שמנתי ובתוספת שברי פקאן המוסיפים לה הפתעות קרנצ'יות, לצד גבינת קממבר במעטה עובש לבן ופחם שמעניק לה טעם ייחודי. מה עוד? גבינת מנצ'גו ספרדית קשה ופיקנטית, גאודה קלאסית וגאודה עזים הולנדיות עדינות ונעימות, ופקורינו איטלקית שנותנת נגיעה קלאסית.
בשביל אפקט הוואו הסופי, הכניסו לתנור ברגע האחרון גבינת קממבר צאן שחרצתם בסכין חדה, בדיוק עד לנקודה שבה פנים הגבינה נמס והופך מפתה במיוחד לטבילה. את הגבינות תוכלו לפרוס בעצמכם מראש לפרוסות דקות כדי להקל על האורחים, או להגיש לשולחן עם סכין גבינות בצד ולתת לכל הסועדים להשתתף בחוויית הפריסה. כטאץ' סופי, כדאי להגיש לצד פלטת הגבינות פירות טריים כמו ענבים, אגסים ודובדבנים, קרקרים טובים לנשנוש, שקדים טבעיים ואגוזים מכל סוג שאוהבים. ועכשיו? חלצו לעצמכם כמה בקבוקי יין שווים ואיכותיים, כי בשבועות הזה אתם לגמרי מסודרים.