אוכל
צילום׃ דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל

"רוסטביף" סלמון

מתכון מנצח מתוך הספר החדש של שי לי ליפא, שיוציא אתכם הכוכבים של ארוחת החג: פילטים של סלמון, אפויים בשמן זית ותבלינים ומוגשים עם פוזה של רוסטביף, לא פחות. כמה עבודה? יישאר לכם עודף משעה

שי לי ליפא | שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל | פורסם 19/09/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הנה המנה הכי קלה שתכינו בחג, וזאת שבזכותה תקצרו הכי הרבה מחמאות. במתכון הזה אני מתייחסת לדג ממש כמו לנתח סינטה: מושחת בתערובת של חרדל גרגירים ושמן זית, מפזרת מעל גבעולי רוזמרין, מתבלת במלח גס ובפלפל שחור גרוס ואופה קצרות עד שהדג מוכן ועסיסי.

מרכיבים (8 מנות):

קילו וחצי פילטים של סלמון טרי, עם העור

3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים

2 כפות שמן זית

3 גבעולי רוזמרין

מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2 מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3 מושחים את הדג בחרדל ובשמן: מניחים את הסלמון בתבנית עם העור כלפי מטה.

4 מערבבים את החרדל ושמן הזית בקערית. מושחים את התערובת על הדג, מפזרים מעל גבעולי רוזמרין ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

5 מעבירים לתנור לאפייה מבוקרת: אופים בתנור החם במשך 30-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. ליתר ביטחון, פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. במידה שבמרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש.

שי לי מבשלת - חגי תשרי, הכריכה (צילום: דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל)
שי לי מבשלת - חגי תשרי, הכריכה|צילום: דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל

>> עוד מתכונים לראש השנה