"רוסטביף" סלמון
מתכון מנצח מתוך הספר החדש של שי לי ליפא, שיוציא אתכם הכוכבים של ארוחת החג: פילטים של סלמון, אפויים בשמן זית ותבלינים ומוגשים עם פוזה של רוסטביף, לא פחות. כמה עבודה? יישאר לכם עודף משעה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הנה המנה הכי קלה שתכינו בחג, וזאת שבזכותה תקצרו הכי הרבה מחמאות. במתכון הזה אני מתייחסת לדג ממש כמו לנתח סינטה: מושחת בתערובת של חרדל גרגירים ושמן זית, מפזרת מעל גבעולי רוזמרין, מתבלת במלח גס ובפלפל שחור גרוס ואופה קצרות עד שהדג מוכן ועסיסי.
מרכיבים (8 מנות):
קילו וחצי פילטים של סלמון טרי, עם העור
3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות שמן זית
3 גבעולי רוזמרין
מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2 מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3 מושחים את הדג בחרדל ובשמן: מניחים את הסלמון בתבנית עם העור כלפי מטה.
4 מערבבים את החרדל ושמן הזית בקערית. מושחים את התערובת על הדג, מפזרים מעל גבעולי רוזמרין ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
5 מעבירים לתנור לאפייה מבוקרת: אופים בתנור החם במשך 30-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. ליתר ביטחון, פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. במידה שבמרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש.
>> עוד מתכונים לראש השנה