אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

כדורי תמרים וקקאו

הכדורים השובבים האלה, כמה שהם יפים ככה הם טעימים. כדורי "שוקולד" מופלאים, רכים ומענגים על בסיס תמרים, שתכינו בשביל הילדים אבל סביר להניח שתחסלו מהר מאוד בעצמכם

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 20/11/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 190 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20-25 כדורים:

20 תמרים יבשים, גדולים ורכים (400 גרם), רצוי מזן מג'הול

65 גרם (שני שליש כוס) שקדים טחונים

40 גרם (4 כפות שטוחות) אבקת קקאו, מנופה

שליש כפית קינמון

50 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לציפוי (אחד מהציפויים או כולם, לבחירתכם):

אבקת קקאו, קוקוס טחון, שומשום, אבקת מאצ'ה, פולי קקאו, קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

1 מגלענים את התמרים, מעבירים לקערה בינונית-קטנה, יוצקים מעל מים רותחים רק עד כיסוי ומניחים לתמרים להתרכך בפנים ל-5 דקות. מסננים ומצננים.

2 מעבירים את התמרים למעבד מזון וטוחנים יחד עם שאר החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה לגמרי. מעבירים לקירור לשעה וחצי.

>> עוד מתוקים שווים בבלוג של ענבל - פיית העוגיות

3 יוצרים מתערובת התמרים בידיים רטובות כדורים בגודל הרצוי, ומגלגלים בכל ציפוי שאוהבים.שומרים בקופסה אטומה במקרר.

* לגרסה טבעונית ובריאה יותר ניתן להמיר את החמאה ב-40 גרם שמן קוקוס.