עוגת עקיצת הדבורה
עקיצת הדבורה היא מהקינוחים שהרבה אוהבים להכין בראש השנה, אבל האמת היא שאין שום סיבה לחכות! ראיתם כזו בקונדיטוריה ואתם חוששים שזה גדול עליכם? עם המתכון הזה של עדי קלינגהופר - זה לגמרי בהישג ידכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עקיצת הדבורה נחשבת עוגה למביני דבר. לא מבחינת אכילה - לאכול אותה כולם אוהבים, ואין אחד שלא יעריך מאפה שמרים טוב שבתוכו קציפת מסקרפונה. זאת ההכנה, ההכנה שגורמת אפילו לאופים מנוסים יחסית לחשוש. אז אתם יודעים מה? הגיע הזמן להפסיק לפחד מעוגת עקיצת הדבורה, פשוט כי עם ההנחיות הנכונות והמדויקות - זה ממש לא בעיה להכין אותה!
מרכיבים :
לבצק (תבנית עגולה בקוטר 22):
300 גרם (2 כוסות ו-2 כפות) קמח
3 כפות (36 גרם) סוכר
חצי כף (5-6 גרם) שמרים יבשים
1 ביצה
125 מ"ל (חצי כוס) חלב
70 גרם חמאה רכה
קורט מלח
לציפוי שקדים:
100 גרם (חצי כוס) סוכר
100 גרם חמאה
3 כפות דבש
2 כפות שמנת מתוקה
100 גרם שקדים פרוסים
לסירופ סוכר:
חצי כוס (100 גרם) סוכר
חצי כוס (125 מ"ל) מים
חצי כפית רום (לא חובה)
לקרם מסקרפונה:
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה ישר מהמקרר
250 גרם גבינת מסקרפונה
חצי כפית מחית וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 משמנים תבנית 22 ס"מ עגולה ומניחים בתחתיתה נייר אפייה.
2 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים ביצה וחלב ומתחילים ללוש. מוסיפים חמאה רכה ומלח ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות או עד לקבלת בצק חלק.
3 מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה. מכסים במגבת ומשאירים להתפחה של כשעה או עד הכפלת הנפח. לקראת סיום ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות, מצב סטטי.
4 מכינים את השקדים: מביאים לרתיחה בקלחת סוכר, חמאה, דבש ושמנת מתוקה. מערבבים כל הזמן. מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים. מערבבים היטב.
5 לאחר שהבצק תפח מניחים עליו בזהירות את ציפוי השקדים, מבלי לפגוע בנפחו. משטחים בעדינות עם גב של כף.
6 אופים את הבצק כחצי שעה או עד הזהבה מלאה, מוציאים ומניחים בצד לצינון.
7 מכינים סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בקלחת ושומרים בצד.
8 מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, וניל, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
9 הרכבת העוגה: לאחר שהבצק הצטנן חוצים אותו לרוחב בעזרת סכין משוננת. מניחים את החלק התחתון של הבצק על צלחת הגשה ומרטיבים אותו בסירופ סוכר.
10 מזלפים את קרם המסקרפונה (מתחילים מסביב ואז נכנסים פנימה למרכז).
11 הופכים את החלק העליון של הבצק, מרטיבים גם אותו בסירופ סוכר ואז הופכים ומניחים על הקרם.
12 מעבירים את העוגה למקרר לקירור והתייצבות למשך כ-5 שעות.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה תישמר במקרר במשך כיומיים בקופסה אטומה.