אוכל
צילום׃ ארז בן שחר, יחסי ציבור

עוגת דבש תפוחים ומרנג אספרסו

עוגת הדבש של רולדין נולדה בטעות: השף-קונדיטור (שלומי פדידה) ביקש ממפתחת המתכונים (אורטל סולומונוב) להכין עוגת מרנג, תפוחים וקפה. הוא התכוון ל-2 עוגות, היא הבינה אחרת. התוצאה? עוגת דבש משודרגת וחגיגית

| רולדין - סודות האפייה | פורסם 11/09/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית תפוחים:

15 גרם חמאה

20 גרם סוכר

2 תפוחים (160 גרם) ירוקים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות בגודל 1 וחצי ס״מ

5 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגוררת מרבע לימון

קורט קינמון

גרגרים מחצי מקל וניל

חצי כף (5 גרם) קורנפלור

15 מ״ל מים

5 מ"ל ליקר תפוחים קלבדוס

לתערובת אגוזים:

15 גרם סוכר חום כהה

30 גרם אגוזי מלך

2 גרם קינמון טחון

1 כפית שמן צמחי

50 גרם שקדים פרוסים

2 ביצים ( 100 גרם)

125 גרם סוכר

130 גרם דבש

120 מ״ל שמן צמחי

100 מ״ל מים

200 גרם קמח תופח

קורט ציפורן טחון

קורט קינמון טחון

למרנג קפה:

2 חלבונים (60 גרם)

100 גרם סוכר

5 גרם אבקת נס קפה

1 כפית (5 גרם) קמח תפוחי אדמה

25 גרם קמח שקדים

אופן ההכנה:

1 מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה והסוכר במחבת, מעל אש בינונית. מוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון וקליפת הלימון, הקינמון והווניל. מערבבים ומבשלים מעל אש בינונית 5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

2 מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים לתערובת חלקה. מוסיפים למחבת, מערבבים היטב ומבשלים דקה נוספת, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים קלבדוס. מצננים לחלוטין.

>> מתכונים לראש השנה

3 מכינים את תערובת האגוזים: טוחנים גס את כל המרכיבים במעבד מזון ושומרים בצד עד לשימוש.

4 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומכסים בשכבה אחידה של שקדים פרוסים.

5 מערבבים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר, הדבש, השמן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6 מערבבים בקערה נקייה את הקמח, הציפורן והקינמון. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.

7 מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים. מוסיפים בהדרגה 20 גרם סוכר ומקציפים לקבלת מרנג יציב. מקפלים פנימה את הקפה הנמס.

8 בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר הנותר, קמח תפוחי האדמה וקמח השקדים ומקפלים בעדינות למרנג, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

9 מרכיבים את העוגה: מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את תערובת התפוחים בשכבה אחידה, בדוגמת ספירלה לא צפופה, מניחים מעל את המרנג ותערובת האגוזים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות למראה משויש.

10 אופים 55-60 דקות, עד להזהבה. העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש.

רולדין חוגגת 30 שנה בספר האפייה הגדול "רולדין - סודות האפייה", שכולל את מיטב המתכונים מכל הזמנים, הטכניקות המתקדמות והסודות הכי שמורים. מפאי האגוזים שכבש את השרון בשנות ה-90 , דרך בצק הקראנץ' ומלית השוקולד המפורסמת ועד הסופגניות המופלאות, מאפי הבוקר המפנקים והקינוחים הבלתי נשכחים.

זמין לרכישה בסניפי הרשת וברשת סטימצקי

 

רולדין סודות האפייה (צילום: ארז בן שחר, יחסי ציבור)
רולדין סודות האפייה|צילום: ארז בן שחר, יחסי ציבור