עוגת תפוחים הונגרית כמו של סבתא
עוגת התפוחים ההונגרית מזכירה לנו שאנחנו אוהבים תפוחים מבושלים בחמאה וקינמון מאוד מאוד, אבל לא מעוניינים לוותר בשביל זה על נוכחות יפה של בצק. שתי קומות בצק, קומת מילוי - מה שנקרא, ליהנות מכל העולמות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית מלבנית בקוטר 25*35):
3 כוסות (420 גרם) קמח
280 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חצי כוס (100 גרם) סוכר
3 חלמונים
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפות חלב
קורט מלח
למלית תפוחים:
קילו וחצי תפוחים ירוקים גדולים
1 חצי כוס (100 גרם) סוכר
מיץ מחצי לימון
50 גרם חמאה
כף קינמון
להרכבת העוגה:
150 גרם פירורי ביסקוויטים
להברשה וקישוט:
חלמון טרוף עם כף מים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: מעבדים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. בינתיים מכינים את המלית.
2 מלית התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה. פורסים דק.
3 מבשלים במחבת רחבה על להבה נמוכה תפוחים, סוכר, מיץ לימון, חמאה וקינמון, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים (7-10 דקות). מניחים לצינון.
4 הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח היטב ליריעה לא עבה בגודל התבנית (25 על 35 ס"מ).
5 מרפדים את התבנית בבצק ומפזרים פירורי ביסקוויטים באופן חופשי.
6 משטחים את מלית התפוחים ומפזרים גם עליה פירורי ביסקוויטים.
7 מרדדים את החלק השני של הבצק לאותו גודל ומניחים על מלית התפוחים.
8 מברישים את הבצק בחלמון טרוף עם מים ומחוררים אותו בזהירות מזלג.
9 מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים כשעה, או עד הזהבה. מוציאים ומצננים (העוגה חייבת להתייצב).
10 מקשטים באבקת סוכר וחותכים לריבועים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.