קינוח שכבות לראש השנה
הקינוח הכי סמלי לתחילתה של שנה חדשה: כוסות אישיות של קרם דבש, עם תפוחים מקורמלים ואטריות קדאיף. יהיה מתוק!
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
ראש השנה מתקרב, וזה הזמן לחשוב על קינוחים מתאימים. הקינוח הבא משלב שני אלמנטים עיקריים של החג – תפוח ודבש. זהו קינוח שכבות של תפוחים מקורמלים, פטיסייר דבש ושכבה פריכה של בצק קדאיף, וכמו בהרבה קינוחים מוצלחים, גם כאן מה שהופך את המנה לכל כך טעימה הוא שילוב הטעמים, אך גם שילוב המרקמים.
את שלושת המרכיבים של הקינוח – הפטיסייר, התפוחים והקראמבל – ניתן להכין יום קודם, ורק להרכיב את המנה לפני ההגשה.
מרכיבים (8 מנות):
לפטיסייר דבש:
6 חלמונים
1/3 כוס (40 גרם) קורנפלור, מנופה
2 כוסות + 2 כפות (500 מ"ל) חלב
25 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
2/3 כוס (160 מ"ל) דבש
לתפוחים מקורמלים:
4 תפוחי גרני סמית' בינוניים (כ-500 גרם)
2 כפות (30 גרם) סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
2 כפות (30 גרם) חמאה
לקראמבל קדאיף:
100 גרם אטריות קדאיף, מופשרות לילה בקירור
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים קרם פטיסייר דבש: טורפים היטב בקערה את החלמונים עם הקורנפלור. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב. מוסיפים כרבע מכמות החלב החם בזרם דק לתערובת החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת במטרפה. מוסיפים את כל כמות החלב ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לסיר ומחזירים ללהבה בינונית. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת ומסירים מהאש. מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה לקערה נקייה. מוסיפים לקרם החם את קוביות החמאה הרכות וטורפים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין. מוסיפים גם את הדבש וטורפים שוב. מכסים את הקרם עם ניילון נצמד ישירות על פניו (כדי למנוע היווצרות של קרום). מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור עד שהתערובת קרה לחלוטין. מכיוון שהפטיסייר עשיר בדבש נוזלי, הוא לא מתמצק כפטיסייר רגיל ונשאר נוזלי.
2 מכינים את התפוחים המקורמלים: קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות של 1X1 ס"מ. מעבירים למחבת כבדה, מוסיפים את הסוכר, הקינמון והחמאה ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים מעט ומצופים בשכבת קרמל דקיקה (כ-5 דקות). מצננים לחלוטין.
3 מכינים קראמבל קדאיף: מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים בקערה אטריות קדאיף, חמאה מומסת ואבקת סוכר. מוודאים שכל האטריות לחות ועטופות היטב בחמאה המומסת. משטחים את האטריות בשכבה אחידה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-20 דקות, עד שהקדאיף שחום היטב. מוציאים ומצננים לחלוטין. מפוררים את הקדאיף לשברים קטנים.
4 בסמוך להגשה (עד 3-4 שעות קודם) מרכיבים את המנות: מעבירים את הפטיסייר לכלי נוח למזיגה. מניחים בתחתית כל כוס (8 כוסות בנפח 90 מ"ל) כפית תפוחים מקורמלים, ומפזרים מעל מעט משברי הקדאיף. מוזגים מעל מהפטיסייר עד למחצית מגובהו של הכלי. חוזרים על הפעולות פעם נוספת ומסיימים עם שכבת תפוחים וקדאיף.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי