אוכל

עוגת דבש גבוהה ועסיסית

גם אם כבר בחרתם קינוח לערב ראש השנה, עוגת דבש אחת ככל הנראה תצטרכו להכין בחג, אז שתהיה עוגת דבש מנצחת: פשוטה, טעימה ועסיסית - אבל גם גבוהה ומרשימה. תהיו מוכנים לחלק את המתכון

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 29/09/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

כוס סוכר חום 

3 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כפית קינמון

שלושת רבעי כוס דבש

כוס תה כהה

2 וחצי כוסות קמח לבן

שקית אבקת אפייה

חצי כפית כפית אבקת סודה לשתיה או 2 כפות מי סודה

חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

סדר ברכות לראש השנה

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר יחד. מוסיפים שמן, קינמון, דבש, תה ומערבבים.

3 מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומערבבים מעט לקבלת בלילה אחידה.

4 משמנים תבנית ויוצקים פנימה את בלילת העוגה. מפזרים מעליה שקדים ומכניסים לתנור ל35 דקות, עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

5 מזלפים מעל עוד קצת דבש ומגישים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

פרוסת עוגת דבש עסיסית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פרוסת עוגת דבש עסיסית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!