צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגת תפוחים בחושה ועסיסית
אם מכינים עוגה בחושה לראש השנה, שתהיה כזאת: עשירה ורכה, טעימה ועסיסית ואפילו פרווה, לשומרים. עדיקוש עם הערבוב הראשון שאתם צריכים לעשות לקראת החג
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 31/08/23
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 24:
4 תפוחים ירוקים, קלופים
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
2 כפיות קינמון
קורט מלח
כפית תמצית או מחית וניל
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מגררים את התפוחים בפומפייה גסה.
3 טורפים בקערה את הביצים והסוכר כמה דקות, עד שנוצרת מעין קציפה. מוסיפים שמן וטורפים.
4 מוסיפים קמח תופח, קינמון, מלח ווניל וטורפים רק עד איחוד.
5 מוסיפים את התפוחים אל הבלילה ומערבבים בעזרת כף. מניחים בצד ל-10 דקות, ומערבבים שוב.
6 מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.