חלת דבש חגיגית לראש השנה
היא מתוקה, היא עגולה והיא המיס יוניברס של החלות - בקיצור, לחלה הזאת יש את כל מה שצריך בשביל להפוך לכוכבת שולחן החג שלכם (ולא רק בראש השנה הקרוב)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
כשהכנתי את החלה הזאת לא היה לי מושג כמה יפה היא תצא מהתנור שלי. כך יצא שלמרות שאני חובבת קלאסיקות ידועה, הדבר הראשון שאמרתי כשהיא יצאה היה "את זו אני מכינה לשולחן החג שלנו". אני מארחת את כל המשפחה השנה, ואין לי ספק שהיא תככב על השולחן. היא מעט מתקתקה (אם רוצים יותר אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות סוכר), והיא כל כך יפה שאף אחד לא יישאר אדיש אליה. אפילו קצת חבל לאכול אותה מרוב שהיא יפה.
מרכיבים :
לחלה אחת גדולה:
5 וחצי כוסות (770 גרם) קמח לחם/חלה/מניטובה או קמח לבן רגיל
כף וחצי שמרים יבשים
שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (90 גרם) דבש
חצי כפית מלח
רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה
1 ביצה גודל L
כוס וחצי עד 2 כוסות מי ברז (360-480 מ"ל)
למילוי:
50 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
ביצה טרופה עם כפית נס קפה וכפית שמן
שומשום
להברשה:
3 כפות מים רותחים
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר, דבש ומלח. מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים את השמן והביצה תוך כדי לישה.
2 מוסיפים את המים – מתחילים עם כוס אחת וממשיכים להוסיף לאט לאט את היתרה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).
3 לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד לקבלת בצק חלק אלסטי וגמיש, שנפרד מדופנות הקערה אבל נשאר מעט דבוק למרכז התחתית.
4 משמנים את הקערה ומגלגלים את הבצק בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך שעה וחצי (או לילה במקרר).
5 מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (אצלי כל חלק שקל 112 גרם). מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכסים במגבת או בניילון נצמד רופף ומניחים ל-20 דקות. הכדורים יתפחו מעט.
6 טובלים מעט את היד בחמאה מומסת ופוחסים את הכדור למעין פיתה קטנה. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
7 מרפדים תבנית 24 או 26 ס"מ בנייר אפייה, רצוי גם בשוליים.
8 מסדרים את הפיתות הקטנות זו על זו באופן חופף לאורך הדופן של התבנית (ראו בסרטון). מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 35-40 דקות, או עד שהחלה תפוחה מאוד.
9 מחממים תנור ל-175 מעלות.
10 מברישים את החלה בביצה טרופה עם קפה ושמן ומפזרים שומשום.
11 אופים את החלה 30 דקות, או עד שהיא שחומה למראה.
12 כשהחלה יוצאת מהתנור מערבבים מים ודבש בקערה ומברישים אותה בסירופ שהתקבל. מגישים טרי טרי.
* המתכון עלה לראשונה לאתר ב-2023