צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
קציצות פרסה
קציצות כרישה פשוטות, מהירות וטעימות - לא לצמחוניים בלבד
אביבה אבידן | mako אוכל
| פורסם 17/09/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 גבעולי פרסה (החלק הלבן)
1 תפוח אדמה
1 ביצה
מלח
רבע כפית פלפל שחור
קורט פלפל אנגלי
כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה)
פירורי לחם (אם צריך)
חצי כוס שמן זית, לטיגון
אופן ההכנה:
1 מנקים היטב את גבעולי הפרסה וחותכים לפרוסות בקוטר 2 ס"מ. מבשלים בסיר עם הרבה מים כ-20 דקות אחרי רתיחה.
2 במקביל מבשלים את תפוח האדמה עם הקליפה.
3 מסננים את הפרסה, מצננים וסוחטים טוב טוב.
4 טוחנים את הפרסה במעבד מזון. קולפים את תפוח האדמה ומוסיפים למעבד המזון.
5 מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ואבקת מרק (לא חובה). אם התערובת דלילה מדי מוסיפים פירורי לחם.
6 מכינים קציצות ומטגנים בשמן זית. מגישים עם לימון בצד.
המתכון פורסם לראשונה ב-2010.