אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות דבש דקיקות

ומה אם נגיד לכם שבעוד חצי שעה מעכשיו יכול להיות לכם ביד קינוחון מהמם לארוחת ראש השנה? מתקשים להאמין? יאללה, תבדקו אותנו: עוגיות תחרה פריכות דקות כמו נייר, שכולן זועקות חג

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 08/09/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 253 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כ-25 עוגיות:

חצי כוס שקדים טחונים

50 גרם חמאה

רבע כוס סוכר

3 כפות דבש

קורט מלח

רבע כוס קמח

קורט ציפורן או רבע כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים את כל המרכיבים בקלחת על להבה בינונית, עד שהחמאה נמסה. מערבבים כל הזמן.

>> מתכונים לראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

עוגיות דבש דקיקות על רשת צינון (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
רואים כמה דק?|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה.

4 מניחים תלוליות קטנות מהבלילה על נייר אפייה בעזרת כפית. שומרים על רווחים גדולים כי העוגיות מתפשטות באפייה.

5 אופים 7-8 דקות או עד הזהבה.

6 מוצאים, מניחים לצינון והתקשות וזוללים.

עוגיות דבש דקיקות לפני האפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לפני האפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב 

בתיאבון!