אוכל
צילום׃ דודו אזולאי, יחסי ציבור

שוקיים בדבש ויין

מנה מושלמת לראש השנה (דבש, יין, עוף - שכחנו משהו?) שפשוט לא נעים כמה קל להכין אותה, אבל נעים מאוד כמה שהיא מוצלחת: שוקי עוף שנאפות בתנור עם יין שהתבשל עם תבלינים ודבש. כמה פשוט ככה מופלא

ניר צוק | מסעדת גארדן | פורסם 08/09/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 177 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

בקבוק יין לבן

4 שיני שום

2 בצלים גדולים

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

5 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כפית אגוז מוסקט טחון

250 גרם דבש

12 שוקי עוף

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 בסיר מבשלים את היין עד לרתיחה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט השוקיים. ממשיכים לבשל עד לרתיחה.

3 מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה.

4 מוזגים בעדינות את הנוזל שהכנו על השוקיים.

5 מכסים בנייר כסף ואופים למשך 35 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים אפייה למשך כ-10 דקות עד להשחמה.

המתכון באדיבות גארדן וניר צוק.

>> והנה גם מתכון מעולה של ניר צוק לכבד קצוץ פשוט פשוט 
>> עוד מתכונים לראש השנה? בבקשה