אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

עוגת דבש ואגסים רכה

עוגת הדבש מתחתכת לכבוד ראש השנה - עם קוביות של אגסים בפנים וציפוי לוטוס מלמעלה. הסירו דאגה מלבכם, היא עדיין אותה עוגה בחושה קלה להכנה - ותראו מה זה, היא אפילו פרווה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 20/09/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

280 גרם (2 כוסות) קמח

2 כפיות וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

כפית קינמון טחון

כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)

קורט ציפורן

200 גרם (כוס) סוכר

רבע כפית מלח

100 גרם (כוס) שקדים טחונים

130 גרם (שני שליש כוס) שמן

230 גרם (שני שליש כוס) דבש

100 גרם (שליש כוס) ממרח לוטוס

3 ביצים גדולות

150 מ"ל (שני שליש כוס פחות כף) חלב שקדים או חלב סויה

150 מ"ל (שני שליש כוס פחות כף) מים

2 כפיות יפות קפה נמס

2 אגסים קטנים

1 כף קורנפלור

לציפוי:

150 גרם (חצי כוס) ממרח לוטוס

80 מ"ל (שליש כוס) חלב שקדים או חלב סויה

כפית תמצית וניל

חופן שקדים חצויים או פרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף 24 ס"מ. מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר טחון וציפורן. מוסיפים סוכר, מלח ושקדים טחונים ומערבבים.

2 יוצקים לקערה גדולה שמן, דבש וממרח לוטוס, וטורפים במטרפה ידנית לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, חלב שקדים או חלב סויה ומים וטורפים לתערובת חלקה. ממיסים את הקפה בכף של מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה.

3 קוצצים את האגסים לקוביות קטנות ומערבבים עם הקורנפלור לציפוי. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית, ומפזרים את קוביות האגסים מעל.

4 אופים את העוגה במשך שעה, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש. מצננים כמה דקות ומחלצים מהתבנית. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר, מכוסה היטב.

5 לציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן ממרח לוטוס, חלב שקדים או חלב סויה ותמצית וניל, ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך 15-20 דקות עד שהציפוי מסמיך מאוד, ויוצקים על העוגה. מעטרים בשקדים.

* ניתן לאפות את העוגה גם בתבנית 24 עגולה או בשתי תבניות אינגליש קייק.

*העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר. מומלץ לשמור אותה מחוץ למקרר ולצקת את הציפוי קרוב למועד ההגשה. את הציפוי ניתן להכין מראש, לשמור בקירור ולחמם מעט לפני שיוצקים.