צלחת הברכות:

1. תמר

מסדרים בקערה תמרים צהובים.

2. סלק - סלט מנגולד

המרכיבים:
צרור עלי מנגולד (חבילה), קצוצים
3 כפות שמן זית
חצי כוס מים
2 שיני שום, כתושות
מיץ מחצי לימון
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
1 כפית אריסה או 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת שמן זית, מנגולד ומים. מערבבים עד שהמנגולד מתרכך.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים טעמים

>> כל המתכונים לראש השנה

>> כל מה שצריך לדעת על צלחת הברכות לראש השנה

צלחת ברכות לראש השנה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
צלחת ברכות לראש השנה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3. כרתי - כרישה צלויה

המרכיבים:
1 כרישה גדולה או 2 קטנות
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
עלי תימין

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. פורסים את הכרישה לפרוסות יחסית עבות ומסדרים אותן בתבנית.
  3. מזלפים שמן זית ולימון ומפזרים מלח, פלפל שחור ותימין. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה, עד שהכרישה מתרככת.

4. קרא - דלעת בתנור

המרכיבים:
1 חתיכת דלעת קטנה, חתוכת לקוביות
שמן זית
מלח גס
2 כפות סילאן
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את קוביות הדלעת.
  3. מתבלים בשמן זית, מלח, סילאן וקינמון ומערבבים.
  4. צולים 45 דקות, עד שהדלעת מתרככת.

5. רוביה/לוביה - שעועית ירוקה בשום ולימון

המרכיבים:
500 גרם שעועית ירוקה טרייה
שמן זית
2 שיני שום, כתושות
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את השעועית 7 דקות (היא לא צריכה להיות מבושלת עד הסוף). מוציאים לקערה עם מי קרח (זה יעזור לשעועית לשמור על הצבע הירוק שלה).
  2. מחממים במחבת שמן זית, שום, לימון, מלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים את השעועית ומקפיצים כמה דקות, עד שהיא עטופה יפה ברוטב.

6. רימון

חוצים את הרימון לרוחב ובעזרת גב של כף דופקים בחוזקה על הקליפה, עד שכל הגרעינים נופלים.

צלחת ברכות טעימה לראש השנה. עם דג (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
לא נשכח את ידידנו הדג|צילום: יעל קצב, mako אוכל

7. ראש דג

בעיקרון לא אמורים לאכול את הדג, ולכן מספיק רק לבשל אותו במים רותחים. אני אומרת, אם כבר מבשלים ראש דג במים - בואו נעשה מזה ציר שנוכל להשתמש בו בהמשך.

המרכיבים:
1 ראש של דג (כל דג)
1 בצל, חתוך גס
1 גזר (עם הקליפה), פרוס גס
1 גבעול סלרי
תימין (או כל עשב תיבול שיש בבית)
עלי דפנה
פלפל אנגלי
זרעי כוסברה או כמון 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את כל המרכיבים בסיר עם מים לפחות שעה על אש נמוכה.
  2. מסננים את הנוזל ומקפיאים אותו. אפשר להשתמש בציר לתבשילים ורטבים.

8. תפוח בדבש

בשביל זה אתם לא צריכים אותנו :)

חג שמח ושקט!