קציצות דגים נסיכת הנילוס
בשנים כאלה, שבהן יקר אפילו לנשום, אנחנו נוטים להניח בצד את הדניס, הסלמון ושאר הדגים היקרים (על לוקוס אנחנו אפילו לא מעיזים לחשוב), וחוזרים לאופציות ישנות וטובות כמו נסיכת הנילוס. תראו אילו קציצות דגים אלוהיות ענת אלישע מכינה מהדג הזה.
קציצות דגים של יונית צוקרמן
והנה קציצות הדגים של יונית צוקרמן - עוד מתכון חובה - עם גרסה אחת שכוללת טיגון ואחת שלא. מה יותר טעים? ברור שהמטוגן, אבל במקרה של היעדר זמן או עודף קלוריות, גם הגרסה הלא מטוגנת עושה את העבודה מצוין.
>> קציצות דגים של יונית צוקרמן
דג מרוקאי של ג'קי אזולאי
אחד המתכונים הכי נצפים ב-mako אי פעם, ומה הפלא - מדובר במתכון קצרצר עם מרכיבים מועטים ומעט מאוד עבודה, שמניב חתיכת מנה מלאת טעמים ומרשימה, עם רוטב שאפשר להוריד עליו חצי חלה בלי שום בעיה. לא סתם היא מככבת באלפי שולחנות בארץ מדי ארוחת שבת. איזה דג? ג'קי מכינה עם מושט, אז גם אתם יכולים.
>> דג מרוקאי
סלמון
להמליץ על מתכון סלמון אחד יהיה כמו להגיד את מי מהילדים שלנו אנחנו הכי אוהבים, וזה מעשה שלא ייעשה. אז יש לכם פה 14 אופציות, כולן מעולות.
פילה דניס בתנור
המתכון הזה הוא לדג דניס, אבל את העיקרון אפשר ליישם גם עם דגים אחרים. לימון, קצת רוזמרין, שום ותיבול מינימלי, צלייה של כמה דקות וזהו. יש לכם את זה.
דג שלם בתנור
אם אתם מאנשי הדגים השלמים, גם עבורכם יש לנו תשובה. טוב, אולי לא בדיוק לנו, אבל לרותם ליברזון יש תשובה מצוינת. אפשר להכין מדניס, בר ים או כל דג לבן שרוצים, ודג אחד כזה יספיק בכיף לשני סועדים.
>> דג שלם בתנור
חריימה
במקום שבו נותנים מתכון לדג מרוקאי חייבים לפנות מיד מקום גם לחריימה, אחרת יהיו שייעלבו. אז הנה: המתכון של שי-לי ליפא, בגרסה הכי קלאסית שיש, עם רוטב עשיר בשום כתוש, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל.
חג שקט ושמח.