אוכל
צילום׃ רינת צדוק, יחסי ציבור

עוגת דבש לראש השנה

התבלינים בעוגה גורמים לה להיות מבושמת וריחנית

| לחמים | פורסם 26/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם ביצים (4 יח')

4 גרם סודה לשתייה (כפית)

350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)

200 גרם סוכר (¼1 כוסות)

160 מ"ל שמן (3/4 כוס)

360 גרם דבש טהור (כוס)

240 מ"ל מים רותחים (כוס)

20 גרם קפה שחור/תה (כפית גדושה/תיון)

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית הל

80 גרם אגוזי-מלך קצוצים גס (3/4 כוס)

לקישוט:

אגוזי מלך קצוצים

פרוסות תפוח עץ

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-170 מעלות

1 שמים במיקסר: ביצים, סוכר, דבש, ושמן ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.

2 מערבבים קפה שחור עם מים רותחים.

3 מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים (קמח, תבלינים, סודה לשתייה) ולסירוגין קפה שחור, ללא משקעים.

4 מערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

5 מוסיפים את האגוזים הקצוצים.

6 מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית גדולה.

7 מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות. אופים 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה