אוכל
צילום׃ istockphoto

עוגת שוקולד ודבש

שילוב מוצלח וכיפי, לעונת הדבש ובכלל

רות אוליבר | mako | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גרם חמאה

1/3 כוס גרם דבש

150 גרם שוקולד

5 ביצים מופרדות

2 כפות סוכר

150 גרם אגוזי לוז טחונים

50 גרם קמח

½ שקית אבקת אפייה

 

מצרכים לקרם השוקולד:

1 מיכל של שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד

3 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 160 מעלות.

2 הכנת העוגה: בסיר קטן ממיסים את החמאה, השוקולד והדבש, מסירים מהאש ומצננים מעט.

3 מוסיפים את החלמונים אחד אחד לתוך תערובת השוקולד. אחרי הוספת כל חלמון מערבבים היטב ומוודאים שהחלמון נטמע בתערובת, לפני הוספת החלמון הבא.

4 בקערה נפרדת מקציפים החלבונים עם שתי כפות סוכר עד שמתקבל קצף יציב ולא קשה מדי.

5 בקערה נוספת מערבבים את כל היבשים; הקמח, אבקת האפייה, והאגוזים ומוסיפים אותם לתערובת השוקולד תוך בחישה עדינה.

6 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-40 דקות (כדי לוודא שהעוגה מוכנה יש לנעוץ קיסם במרכזה, אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא מכוסה בשוקולד תנו לעוגה עוד קצת זמן אפייה).

7 מכינים את הקרם: בסיר קטן מחממים את השמנת וממיסים בתוכה את השוקולד והדבש, מצננים במקרר כמה שעות, מקציפים ומורחים מעל העוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה