אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת דבש ופירות יער

עוגה רכה ועשירה שבתוכה מסתתרות הפתעות מתוקות-חמוצות

בן עמי ברתיני שביט | בן עמי | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

2 תבניות אינגליש קייק

לעוגה

2\1 1 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

3\1 כפית מלח

100 גרם חמאה

250 גרם (¼1 כוסות) סוכר

50 גרם דבש

תמצית וניל

2 ביצים

4\3 כוס חלב

100 גרם פירות יער קפואים

לסירופ

50 מ"ל מים

70 גרם סוכר

30 גרם דבש

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.

2 מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבל קרם אוורירי ותפוח.

3 מוסיפים בהדרגתיות את הדבש ותמצית הוניל תוך כדי הקצפה.

4 מוסיפים בהדרגה כף אחת מתערובת הקמח במהירות איטית.

5 מוסיפים ביצה אחת, מערבבים, אח"כ ביצה נוספת ומערבבים.

6 מוסיפים תוך כדי ערבוב את יתרת הקמח והחלב לסירוגין עד שמתקבלת עיסה אחידה.

7 מוזגים מחצית מהעיסה לתבנית ומיישרים. מפזרים מחצית מפירות היער, מוזגים את שאר העיסה ומפזרים מעל את יתרת פירות היער.

8 אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.

9 להכנת הסירופ: מערבבים יחד את כל המרכיבים בסיר קטן עד לרתיחה.

10 כשהעוגה מוכנה, בעודה חמה יש להרטיב בסירופ.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה