אוכל
צילום׃ none

עוגת דבש עם שקדים פרוסים

עוגת הדבש של "אידלסון 10", עם שקדים פרוסים, קצת קינמון והמון טעם

| אידלסון 10 | פורסם 04/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

110 גרם חמאה

55 גרם (1/4 כוס ועוד כפית) סוכר

2 ביצים

30 גרם (2 כפות) שמן

250 מ"ל (כוס ועוד כף) רוויון

55 גרם (1/4 כוס פחות כפית גדושה) דבש

130 גרם (כוס פחות כף שטוחה) קמח

חצי כפית סודה לשתייה

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית שטוחה קינמון

קורט ציפורן

קורט אגוז מוסקט

30 גרם שקדים פרוסים (אפשר יותר, למי שאוהב)

אופן ההכנה:

1 מכניסים למיקסר את החמאה והסוכר, ומקציפים עד שהתערובת חלקה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת.

2 בקערה נפרדת שמים את השמן, הריוויון והדבש ומערבבים לתערובת חלקה.

3 בקערה שלישית שמים את כל החומרים היבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט. מערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים.

4 ניגשים שוב אל התערובת שבמיקסר ומוסיפים לסירוגין - פעם מעט מהתערובת היבשה ופעם מעט מהתערובת הנוזלית. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי.

5 מוזגים את התערובת לתבנית אינגליש קייק קצרה (או חד פעמית מאלומיניום) עד רבע מגובה התבנית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.

6 מחממים תנור לחום 160 מעלות ואופים 25-30 דקות אפייה. בודקים עם קיסם - ברגע שהקיסם יוצא יבש אפשר להוציא את העוגה ולהניח בצד לקירור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל עוגות הדבש

>> כל המתכונים לראש השנה