עוגת דבש עם שקדים פרוסים
עוגת הדבש של "אידלסון 10", עם שקדים פרוסים, קצת קינמון והמון טעם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
110 גרם חמאה
55 גרם (1/4 כוס ועוד כפית) סוכר
2 ביצים
30 גרם (2 כפות) שמן
250 מ"ל (כוס ועוד כף) רוויון
55 גרם (1/4 כוס פחות כפית גדושה) דבש
130 גרם (כוס פחות כף שטוחה) קמח
חצי כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית שטוחה קינמון
קורט ציפורן
קורט אגוז מוסקט
30 גרם שקדים פרוסים (אפשר יותר, למי שאוהב)
אופן ההכנה:
1 מכניסים למיקסר את החמאה והסוכר, ומקציפים עד שהתערובת חלקה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת.
2 בקערה נפרדת שמים את השמן, הריוויון והדבש ומערבבים לתערובת חלקה.
3 בקערה שלישית שמים את כל החומרים היבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט. מערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים.
4 ניגשים שוב אל התערובת שבמיקסר ומוסיפים לסירוגין - פעם מעט מהתערובת היבשה ופעם מעט מהתערובת הנוזלית. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי.
5 מוזגים את התערובת לתבנית אינגליש קייק קצרה (או חד פעמית מאלומיניום) עד רבע מגובה התבנית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
6 מחממים תנור לחום 160 מעלות ואופים 25-30 דקות אפייה. בודקים עם קיסם - ברגע שהקיסם יוצא יבש אפשר להוציא את העוגה ולהניח בצד לקירור.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!