עוגת דבש גבוהה ועסיסית
גם אם כבר בחרתם קינוח לערב ראש השנה, עוגת דבש אחת ככל הנראה תצטרכו להכין בחג, אז שתהיה עוגת דבש מנצחת: פשוטה, טעימה ועסיסית - אבל גם גבוהה ומרשימה. תהיו מוכנים לחלק את המתכון
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 29/09/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
כוס סוכר חום
3 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כפית קינמון
שלושת רבעי כוס דבש
כוס תה כהה
2 וחצי כוסות קמח לבן
שקית אבקת אפייה
חצי כפית כפית אבקת סודה לשתיה או 2 כפות מי סודה
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר יחד. מוסיפים שמן, קינמון, דבש, תה ומערבבים.
3 מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומערבבים מעט לקבלת בלילה אחידה.
4 משמנים תבנית ויוצקים פנימה את בלילת העוגה. מפזרים מעליה שקדים ומכניסים לתנור ל35 דקות, עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
5 מזלפים מעל עוד קצת דבש ומגישים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!