עוגת דבש קלאסית עם תפוחי עץ מוקפצים
במקום סתם תפוח בדבש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 גרם סוכר (חצי כוס פחות שתי כפות)
2 ביצים מספר 3
280 גרם דבש (שלושת-רבעי כוס ועוד שתי כפות)
240 קמח (כוס ושלושת-רבעי)
קורט סודה לשתייה
¼ כפית שטוחה אבקת אפיה
קורט קינמון
6 כפות מים
2 כף ברנדי
2 כפיות שטוחות קקאו
לתפוחים
1 תפוח עץ מזן סמית', קלוף וחתוך לקוביות קטנות
20 גרם חמאה
20 גרם סוכר (שתי כפות)
חצי מקל קינמון
אופן ההכנה:
1 מכינים את התפוחים המוקפצים: ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא משנה את צבעה ומוסיפים את התפוחים, הסוכר ומקל הקינמון. מקפיצים עד לריכוך קל כ-5 דקות, ומצננים.
2 מנפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון.
3 מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות (אפשר גם במקציף ידני).
4 מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הביצים, ואחר כך את החומרים המנופים.
5 ממשיכים להקציף ומוסיפים את הדבש.
6 ממיסים את הקקאו עם הברנדי והמים ומוסיפים לתערובת.
7 מוסיפים את קוביות התפוחים.
8 מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש משומנת ואופים ב-170 מעלות כ-35 דקות. אפשרות נוספת: מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לתבנית סיליקון עם שקעים קטנטנים. אופים כ-10 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!