אוכל
צילום׃ אור גץ

עוגת דבש קלאסית עם תפוחי עץ מוקפצים

במקום סתם תפוח בדבש

גולי פנחסוב | mako | פורסם 07/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

80 גרם סוכר (חצי כוס פחות שתי כפות)

2 ביצים מספר 3

280 גרם דבש (שלושת-רבעי כוס ועוד שתי כפות)

240 קמח (כוס ושלושת-רבעי)

קורט סודה לשתייה

¼ כפית שטוחה אבקת אפיה

קורט קינמון

6 כפות מים

2 כף ברנדי

2 כפיות שטוחות קקאו

לתפוחים

1 תפוח עץ מזן סמית', קלוף וחתוך לקוביות קטנות

20 גרם חמאה

20 גרם סוכר (שתי כפות)

חצי מקל קינמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את התפוחים המוקפצים: ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא משנה את צבעה ומוסיפים את התפוחים, הסוכר ומקל הקינמון. מקפיצים עד לריכוך קל כ-5 דקות, ומצננים.

 

2 מנפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון.

 

3 מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות (אפשר גם במקציף ידני).

 

4 מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הביצים, ואחר כך את החומרים המנופים.

 

5 ממשיכים להקציף ומוסיפים את הדבש.

 

6 ממיסים את הקקאו עם הברנדי והמים ומוסיפים לתערובת.

 

7 מוסיפים את קוביות התפוחים.

 

8 מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש משומנת ואופים ב-170 מעלות כ-35 דקות. אפשרות נוספת: מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לתבנית סיליקון עם שקעים קטנטנים. אופים כ-10 דקות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה