אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת דבש תפוחים חגיגית

היא טעימה, היא חגיגית והיא הכי ראש השנה שיש. קרן אגם מצילה אותנו, כרגיל, עם עוגת תפוחים עם טעם דבש עדין - בול לארוחת ראש השנה (ברור שיש גם גרסת פרווה)

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 26/08/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:

180 גרם חמאה רכה

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

חצי כוס (180 גרם) דבש

כפית תמצית וניל

2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן

חצי כפית (2 וחצי גרם) אבקת סודה לשתייה

גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

4 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, חצויים ומגולענים

לפיזור:

כף (20 גרם) דבש

2 כפות (20 גרם) סוכר חום בהיר

חופן (15-20 גרם) שקדים פרוסים

אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מתכונים לראש השנה

עוד קינוחים לראש השנה

מתכון לעוגת דבש קלאסית

3 מוסיפים את הביצים (בשלמותן) תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות.

4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח ואבקת סודה לשתייה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.

6 פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף, כך שהן יישארו מחוברות ותתקבל מעין מניפה.

7 מסדרים את מניפות התפוחים בעיגול סביב שולי התבנית.

8 מפזרים על התפוחים דבש, סוכר חום ושקדים פרוסים.

9 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

10 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים, קרם קוקוס או שמנת פרווה.