אוכל
צילום׃ חגית גורן , רולדין

עוגת דבש עם תפוחי עץ

מתכון לעוגה יפה ומתוקה

| רולדין | פורסם 30/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גרם סוכר (4\3 כוס)

230 גרם קמח (1+ 3\2 כוסות קמח)

1 כפית שטוחה אבקת קקאו

1 כף סודה לשתייה

150 מ"ל שמן (4\3 כוס)

4 כפות דבש

2 ביצים XL

4 כפות ריבת תות

1 כפית שטוחה ציפורן

1 כפית שטוחה קינמון

120 מ"ל מים (2\1 כוס מים )

לציפוי:

3 תפוחי גרנד סמית בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-165 מעלות.

2 מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.

3 מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה.

4 טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.

5 מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב.

6 יוצקים לתבנית.

7 חוצים את התפוח לשניים ומוציאים את הליבה.

8 חותכים לפרוסות דקות ומפזרים מעל העוגה בצורת מניפה על כל שטח העוגה. מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל העוגה.

9 אופים במשך 45-50 דקות. מוציאים ומצננים כ-30 דקות ומצפים בשכבה דקה של דבש.

10 מצננים שוב ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה